Mode

Wat draag je in je haren?

We kennen het allemaal, we zien andere vrouwen over straat lopen met een leuk haaraccessoire en denken bij onszelf ¨waarom heb ik daar nooit aan gedacht?¨. Het antwoord op deze vraag is steeds hetzelfde, het ontbreekt ons aan inspiratie. Wil jij graag weten hoe je je haar direct in het oog kan laten springen? Lees dan snel verder!

Wat draag je in je haren
© Pixabay.com

De haarband

Haarbanden zijn al decennia lang in de mode. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat ze in allerlei kleuren en ontwerpen te vinden zijn. Voor kinderen kan je bijvoorbeeld gaan voor een haarbandje met een dieren – of bloemenprintje. Voor volwassenen zijn er talloze prints beschikbaar, voor ieder wat wils. Naast zijn grote variëteit in kleuren en modellen, biedt dit trendy haaraccessoire ook nog eens verschillende praktische voordelen voor jouw haar. Haarbanden werden oorspronkelijk ontworpen met als doel onze haren uit ons gezicht te houden. Een haarband is ook een handig hulpmiddel wanneer je een zogenaamde ¨bad hair day¨ hebt. De haarband verbergt het haar dat zich niet in de juiste positie wil leggen en kan bij verschillende kapsels gedragen worden.

Een zijden sjaal

Zijden sjaals worden niet langer enkel in de moslimcultuur gedragen. Ook Westerse vrouwen zie je hier steeds vaker mee over straat lopen. Net zoals de klassieke haarband, kan je deze sjaals ook in allerlei kleuren en printjes aanschaffen. Zijde is een heel glad en zacht materiaal en daardoor ben je zeker dat je haar niet beschadigd zal worden. Een ander, bijkomend voordeel van een zijden sjaal is dat je hem op tientallen verschillende manieren in je haar kunt knopen. Uiteraard kan je deze sjaal gebruiken in plaats van een gewone haarband maar ook wanneer je een knot of een vlecht in je haar hebt, kan je de sjaal hier mooi omheen binden.

Scrunchies

Scrunchies, of brede haarelastieken, blijven populair onder de vrouwelijke bevolking. Deze elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en breedtes. Heb jij dik haar dat je graag in een knot draagt? Koop dan grote scrunchies die je haar helemaal doen opfleuren. Als je eerder dun haar hebt, is een kleiner model waarschijnlijk het mooiste. Een scrunchie is krachtiger dan een gewone elastiek, daarom is hij ook perfect voor op het strand.

Wat draag je in je hare
© Pixabay.com

Pareltjes

Bestaan er dames die niet van parels houden?! Parels vind je niet alleen in juwelen of op kleding, ook in haaraccessoires zien we ze meer en meer terug. Zo kan je gaan voor schuifspeldjes met parels in combinatie met een knot of voor een zomerse haarband met parels als je er graag een beetje eleganter uit wil zien. Hou wel steeds rekening met de gelegenheid. Vermijd té veel parels in een formele omgeving om niet onprofessioneel over te komen en ga juist voor een haaraccessoire met veel parels bij een bruidskapsel bijvoorbeeld.

Schuifspeldjes

Schuifspeldjes zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat komt omdat ze enorm praktisch zijn, vooral bij lange haren. Deze speldjes houden je haar uit je gezicht en zorgen er ook voor dat het de hele dag goed blijft zitten. Heb jij niet graag dat anderen jouw schuifspeldjes zien? Draag dan schuifspeldjes in jouw eigen haarkleur. Hou jij van meer opvallende speldjes? Koop er dan met pareltjes of met bloemetjes op.

Maak gebruik van bovenstaande tips voor het uitkiezen van haaraccessoires die bij jou passen. Wij wensen jou alvast veel shopplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *