Interieur

Wat mag er niet ontbreken op het terras in jouw tuin?

Een tuin is een ideale plek om van het mooie weer te genieten. Heb je onlangs voor het eerst een huis met tuin gekocht? Dan wil jij deze waarschijnlijk direct goed inrichten. Als jouw tuin een fijne plek is, breng je er in de lente en zomer ongetwijfeld veel tijd in door. Dit doe je voornamelijk op het terras. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij hun terras inrichten. Wij vertellen je hier wat er absoluut niet mag ontbreken op het terras in jouw tuin.

Wat mag er niet ontbreken op het terras in jouw tuin
© Pixabay.com

Tuintafel met stoelen
Als je een tuin hebt, leg je hier ongetwijfeld ook een terras aan. Sommige mensen hebben zelfs meerdere terrassen in hun tuin. Om op het terras te kunnen zitten, moeten hier in ieder geval stoelen staan. Wanneer er alleen stoelen staan, nodigt dit niet bepaald uit om er te gaan zitten. Daarom kopen veel mensen met een terras in hun tuin een tuinset. Zo’n set bestaat uit een tuintafel met stoelen. Door een tafel met stoelen in jouw tuin te zetten, kun jij er onder meer eten op zomerse dagen. Dankzij zo’n set ben jij in de lente en zomer vast en zeker veel in jouw tuin te vinden.

Loungeset
Heb jij een tuinset op jouw terras staan? Dan breng je ongetwijfeld meer tijd buiten door dan wanneer hier geen tafel met stoelen staat. Toch is een tuinset voor veel mensen niet voldoende om veel tijd buiten door te brengen. Geldt dit ook voor jou en heb je nog ruimte over op je terras? Of is er zelfs een tweede  terras in jouw tuin? Dan mag een loungeset ook niet ontbreken in jouw tuin. Zo’n set bestaat vaak uit een (hoek)bank, eventueel gecombineerd met één of meerdere stoelen. De banken en stoelen van loungesets worden voorzien van kussens, waardoor je pas echt kunt relaxen in jouw tuin.

Wat mag er niet ontbreken op het terras in jouw tui
© Overstockgarden.be

Omdat een loungeset behoorlijk wat ruimte inneemt, kun jij hem in de zomer waarschijnlijk niet binnen kwijt. Kies daarom voor een set die bestand is tegen het wisselende weer in ons land. Wicker loungesets zijn in dat geval een goede keuze. Wicker is een vezel van kunststof die niet gevoelig is voor neerslag, kou, uv-straling en schimmelvorming. Hierdoor laat je een Wicker loungeset zonder problemen het hele jaar buiten staan.

Parasol
In de zomermaanden loopt de temperatuur soms hoog op. Op warme dagen kun jij in jouw tuin genieten van het heerlijke weer. Als de zon volop schijnt, wordt het sommige mensen al snel te warm. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk al snel de schaduw op. Als je een veranda in jouw tuin hebt staan, is dit niet lastig. Is er geen overkapping aanwezig? Dan mag een parasol niet ontbreken op jouw terras. Door deze uit te klappen, creëer je namelijk schaduw. Ben jij al lange tijd op zoek naar een parasol? Op https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/parasols vind je verschillende varianten, waaronder een groot aantal zweefparasols. Door het ruime aanbod moet het wel heel gek lopen wil jij hier geen geschikte parasol voor jouw terras vinden.

One reacties op “Wat mag er niet ontbreken op het terras in jouw tuin?

  1. Metalura zegt:

    Goede tips! Ik ben persoonlijk erg fan van een loungeset. Wij hebben sinds kort een terrasoverkapping, waardoor we ook in de winter heerlijk in de tuin kunnen zitten.

    Groet,

    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *