Mode

De juiste juwelen bij de juiste outfit

De meeste vrouwen beschikken over een uitgebreide juwelencollectie. Toch is het uitkiezen van de juiste sieraden voor je outfit niet altijd gemakkelijk. Velen onder ons hebben enorm veel verschillende armbandjes, kettinkjes en oorbellen in allerlei kleuren en groottes. Omdat we ‘s morgens vaak gehaast zijn en omdat we dikwijls kleding in dezelfde kleuren dragen, blijven de meeste juwelen dan ook in ons sieradenkistje liggen. Onderstaande tips helpen je bij het correct combineren van je juwelen met je outfit.

De juiste juwelen bij de juiste outfit
© Pixabay.com

Huidskleur

Net zoals we dat doen wanneer we make-up artikelen kopen, moeten we ook tijdens het shoppen naar sieraden, rekening houden met onze huidskleur. Heb jij een warme, donkere huidskleur? Dan ga je best voor gouden sieraden. Als je een beetje bleker bent, komen zilveren sieraden veel beter tot hun recht.

Simpele of drukke sieraden?

¨Trop is te veel en te veel is trop¨, een gouden regel die je in je achterhoofd moet houden tijdens het combineren van je juwelen met je outfit. Draag jij een kleurrijk cocktailjurkje of een blouse met een drukke print? Kies dan simpele juwelen uit zoals oorbellen in knopjes bijvoorbeeld. Wanneer je kledij zo goed als eenkleurig is, ga dan voor drukkere sieraden zoals lange, in het oog springende oorbellen, armbanden met veel hangertjes…enzovoort.

Let op je kledingstijl

Heb je een sollicitatiegesprek en draag je dus een vrij klassieke outfit? Ga dan niet voor een kettinkje met een doodskop aan bijvoorbeeld maar kies voor een eenvoudig juweel dat klasse uitstraalt. Ga je naar een festival in een casual outfit? Dan kan je wel gaan voor een tattoo choker. Zie er dus steeds op toe dat de stijl van je sieraden in lijn is met je kledingstijl.

De juiste juwelen bij de juiste outfi
© Pixabay.com

Kijk naar de halslijn van je kleding

Bij het uitkiezen van het juiste kettinkje, dien je je bovenkleding in aanmerking te nemen. Zo staan lange kettingen heel mooi bij een V-hals of een coltrui terwijl korte kettinkjes juist heel leuk staan bij een T-shirt of trui met een ronde hals.

Leg de focus op de juiste plek

Vraag jezelf af welk kledingstuk van je outfit de aandacht trekt. Draag jij een drukke broek veel glitters en een simpel T-shirt of is het juist jouw blouse die jou zo opvallend maakt? Heb je graag dat mensen naar je gezicht kijken of vind je het ook wel leuk als ze jouw andere sieraden opmerken? Leg de nadruk op je gezicht door lange, opvallende oorbellen te dragen of kies voor een mooie ring wanneer je je handen wil accentueren. Heb jij een beetje buikvet? Vermijd dan lange kettingen, deze doen je heel snel voller lijken. Bij een slank bovenlichaam en een diep uitgesneden topje, is een lange halsketting dan juist wel weer heel mooi.

Hou rekening met je persoonlijkheid

Als jij heel uitbundig bent en graag in het middelpunt van de belangstelling staat, koop dan steeds opvallende sieraden die bij jou passen. Ga voor drukke armbanden, grote ringen en lange oorbellen in verschillende kleuren. Ben jij iemand die liever op de achtergrond blijft en absoluut niet graag alle aandacht naar zich toe trekt? Geef dit dan aan door te kiezen voor simpele, fijne sieraden.

Ben jij op zoek naar nieuwe, leuke juwelen die goed aansluiten bij jouw persoonlijkheid? Ga dan shoppen met bovenstaande tips in je achterhoofd om zo een miskoop te voorkomen! Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *