Mode

Hoe bepaal je wat voor jou de ideale roklengte is?

Misschien wist je al dat de vorm van een jurk of rok veel kan doen voor je figuur, toch is de lengte ook heel erg belangrijk. Als je wilt weten welke lengte het beste past bij jouw figuur, zul je goed naar je lichaam moeten kijken. Wat is bijvoorbeeld de vorm van jouw benen? Zijn ze slank, dan kun je eigenlijk heel veel lengtes goed hebben. Heb je echter wat vollere benen, dan is een rok net boven de knieën of op de knieën een goede keuze.

Hoe bepaal je wat voor jou de ideale roklengte is
© Pixabay.com

Hoe ontdek je welke lengte het beste bij je past?

Wil je weten welke rok lengte het beste bij je past? Pak dan eens een sjaal of een grote doek en plaats jezelf voor een spiegel. De doek hou je voor je en je laat de onderkant op de grond vallen. De bovenkant hou je in je taille. Beweeg het doek of de sjaal nu stukje voor stukje omhoog. Kijk hierbij naar je benen. Wat voor effect heeft het op je figuur? Iedere centimeter kan een verschil maken.

Je kunt de perfecte lengte van je rok ook uitrekenen. Om dit te doen neem je een meetlint en meet je de lengte vanaf je schouder tot aan de grond. Het getal deel je dan door 1,618. Wanneer je dit doet is is het wel belangrijk dat je schoenen draagt, omdat dit invloed heeft op de uitkomst. En ben jij iemand die vaak hakken draagt met verschillende hoogtes? Neem hier dan het gemiddelde van.

Meet jij bijvoorbeeld 1 meter 50? Deel 1 meter 50 dan door 1,618. Hier komt 93 centimeter uit. Als je dit wederom meet vanaf je schouder dan komt hier voor jou de ideale rok lengte uit.

Hoe bepaal je wat voor jou de ideale roklengte i
© Pixabay.com

De roklengtes die het meeste voorkomen

Ben je niet heel erg lang, dan past een mini rok bijvoorbeeld erg goed bij je. Een mini rok laat je benen optisch langer lijken. Maar heb je lange benen, dan is een mini rok juist geen goed idee. In dat geval kun je beter een midi rok kiezen, of een maxi rok. Ook als je volle benen hebt, is een mini rok niet heel erg voordelig voor je figuur. Het legt namelijk veel nadruk op het volle gedeelte van je benen.
Hoe kort je de mini rok draagt, hangt af van de panty of maillot die je onder je rok draagt. Soms kan een minirok ordinair overkomen, maar draag je het met een dikke maillot of panty dan geeft dit al een ander beeld.

De midi rok komt in veel verschillende lengtes. Sommige vallen onder de knie, andere net boven de knie. In ieder geval is de knie erg belangrijk bij een midi rok.

De maxi rok kan eigenlijk door iedereen wel gedragen worden. Alleen als je niet heel erg lang bent kan de maxi rok ervoor zorgen dat je nog kleiner lijkt. Draag je echter een top in dezelfde kleur, dan zorgt dit ervoor dat je niet kleiner lijkt. Je zou in dit geval ook kunnen kiezen voor shirt of trui met een verticale streep. Of wat dacht je van een maxi jurk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *