Mode

Zo draag je prints

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende printjes te vinden in het modebeeld. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat een print een eye-catcher kan zijn van je outfit. Maar hoe kun je verschillende prints nu met elkaar combineren? Of zou je dat eigenlijk moeten laten?

Zo draag je prints
© Pixabay.com

Hoe kun je printjes het beste dragen?

Als het aankomt op het dragen van printjes zijn er twee types. Type 1 draagt het liefst alle prints gecombineerd met elkaar en type 2 draagt nooit een printje, omdat ze gewoon niet te veel willen opvallen of niet weten hoe ze een print moeten combineren.

Voordat je een printje kiest, is het belangrijk om jezelf af te vragen of de print bij je past. Als het antwoord daarop ‘nee’ is, dan weet je al dat je deze print waarschijnlijk nooit gaat dragen. Niet kopen dus. Een print kiezen waar jij je prettig in voelt is heel belangrijk.

De panterprint

Een panterprint is eigenlijk met alles wel te combineren. Hoewel sommige mensen de print als ordinair beschouwen, kan het juist heel chique overkomen, mits je de print goed combineert. Je kunt de panterprint heel goed combineren met felle kleuren, als rood, roze en geel. Maar wil je het liever rustig houden, dan zou je het ook met denim, zwart of wit kunnen combineren. Combineer bijvoorbeeld een jasje in panterprint met een mooie zwarte jeans, witte blouse en sneakers of pumps.

De bloemenprint

Een bloemenprint kun je vinden in enorm veel verschillende vormen en kleuren door de diversiteit in bloemen. Er is dus altijd wel een printje die bij jou past. Een bloemenprint kun je combineren met kleuren die rustig zijn, zoals wit, zwart of denim. Maar je kunt het ook heel goed combineren met een kleur die in de print voorkomt.

Zo draag je print
© Pixabay.com

Streepjesprint

Streepjes passen echt overal bij. Kies je voor een streepjes print, dan weet je zeker dat je een print hebt die overal bij past. Deze print is ook nog eens heel goed te combineren met bijvoorbeeld een panterprint of een bloemenprint. Strepen maken je outfit niet alleen prachtig om te zien, het dragen van een streep is ook heel erg functioneel. Als je een verticale streep draagt, zie je er optisch langer uit.

Stippen

Stippen kun je dragen in alle leeftijdscategorieën en en staan heel goed als je een rond en vrouwelijk figuur hebt. Ook een stippen print kun je weer heel goed combineren met bijvoorbeeld een panter-, of streepjes print. Je maakt het geheel dan net iets spannender. Denk er dan wel om dat je niet kiest voor kleuren die te fel zijn, zodat het een explosie van vormen en kleuren wordt.

Ruitjes

Een ruitjes print is heel erg subtiel, en daarom zie je een ruitje vaak overal wel terugkomen, ook als jet het in eerste instantie niet eens doorhebt. Een ruitjes print zie je voornamelijk terugkomen in een blazer, jas of rokje. Toch is de ruitjes print voor ieder kledingstuk wel geschikt, omdat de print opvallend, maar ook rustig kan zijn. Draag je bijvoorbeeld een grijs truitje, dan komt het chique en rustig over. Combineer je het met een felle kleur, dan is het ineens heel vrolijk. Je zou het ruitjes patroon kunnen omschrijven als de kleur zwart; chique en stoer tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *