Beauty

Een snelle make-up voor elke dag

Heb je ‘s morgens veel te weinig tijd voor een volledige make-uplook maar wil je toch verzorgd de deur uitgaan? Hier vind je een simpele en snelle look, die je natuurlijk kunt aanpassen aan jouw wensen, huid en favoriete kleuren.

Een snelle make-up voor elke dag
© Pixabay.com

Basis
De basis van een make-uplook is de allerbelangrijkste stap. Zo zorg je ervoor dat de make-up er egaal op zit en de hele dag goed blijft zitten. Begin met een schone, droge huid. Verzorg de huid eerst met een lekkere dagcrème, liefst met spf 30 erin om je te beschermen tegen de zon. vervolgens kun je een primer aanbrengen. Wacht tot alles is ingetrokken en breng je favoriete foundation aan. Vergeet niet om je oren en nek goed mee te nemen om kleurverschil te voorkomen. Vervolgens werk je pukkels, puistjes, oneffenheden en kringen onder de ogen weg met een concealer. Blend alles goed in elkaar zodat je geen gekke vlekken krijgt. Je kunt hiervoor je vingers gebruiken, een kwast of een spons. Poeder je gezicht vervolgens af zodat de basis goed blijft zitten.

Kleur op het gezicht
Om ervoor te zorgen dat we geen kleurloze gezichten krijgen brengen we kleur aan in het gezicht. Om te beginnen gebruiken we een bronzer om het gezicht te shapen. Gebruik een kwast om voorzichtig wat bronzer onder de jukbeenderen, op het voorhoofd en het stuk ertussenin aan te brengen. Maak een soort 3-vorm van je voorhoof, naar je slaap en naar de jukbeenderen. Daarna pakken we de blush erbij voor wat gezonde blosjes op de wangen. Lach in de spiegel en breng wat blush aan op je wang en trek dit door richting je oren. Bouw de poeders voorzichtig op. Liever te weinig dan te veel in één keer. Een tip hierbij kan zijn om overtollig poeder van je kwast af te tikken voor je het op je gezicht doet. Je kunt ervoor kiezen om ofwel de blush ofwel de bronzer achterwege te laten mocht je het teveel vinden.

Een snelle make-up voor elke da
© Pixabay.com

Ogen
Hetgeen waar mensen de hele dag naar kijken zijn je ogen. Het is dan ook belangrijk deze goed te verzorgen. Belangrijk hierbij zijn je wenkbrauwen. Teken deze bij met een potlood, poeder of net wat je fijn vindt. Om de ogen op te maken kun je ervoor kiezen om een oogschaduw aan te brengen, maar dit is niet noodzakelijk. De snelste look is wat mascara en oogpotlood. Krul je wimpers met een wimperkruller en breng je favoriete mascara aan. Gebruik een waterproof mascara om ervoor te zorgen dat de krul langer houdt. Vervolgens kun je met eyeliner of oogpotlood een lijntje boven de wimperrand en eventueel op de waterlijn aanbrengen voor een wat meer intensere look.

Finishing touch
Om je hele look af te maken kun je highlighter aanbrengen als finishing touch. Dit doe je onder je wenkbrauwen, in je ooghoeken, op je jukbeenderen en een beetje op het puntje van je neus. Je kunt je ook beperken tot enkele van deze plekken. Je kunt er nog voor kiezen om een lipstick, lipgloss of lippenbalsem aan te brengen. En klaar ben je!

One reacties op “Een snelle make-up voor elke dag

  1. […] belangrijke stap die je eigenlijk elke dag moet uitvoeren: het verwijderen van make-up, als je dit uiteraard op hebt. Wanneer je dit laat zitten tijdens het slapen, kan dit negatieve […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *