Mode

Ga voor een Parisienne-look

Vind jij Parisiennes er ook jaloersmakend mooi uitzien? Laat je dan inspireren door hun elegante en excentrieke stijl. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig deze typische Parisienne look kunt nabootsen.

Ga voor een Parisienne-look
© Pixabay.com

Zeg ja tegen streepjes
Vind jij het dragen van kleding met strepen spannend? Ben je bang dat strepen verkeerde plekken benadrukken? Een Parisienne houdt zich daar niet mee bezig. Wil je een Parisienne look creëren? Dan hoort daar toch zeker wel een shirt of top met strepen bij. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten streeppatronen. Je kunt kiezen voor een subtiele dunne streep. Dit geeft jouw outfit een echte Parisienne uitstraling.

Natuurlijke kleuren
Een reden waarom de Parisienne look er altijd zo elegant uitziet, is omdat deze stijl zich voornamelijk focust op natuurlijke kleuren en materialen. Je zult niet snel een knalroze jurk met neon print zien in Parijs. Focus je meer op de natuurlijke elementen van jouw outfit. Kies niet alleen voor een natuurlijke kleur, maar ook het liefst voor natuurlijke materialen. Zo creëer je een natuurlijke uitstraling.

Vermijd teksten
Iets wat je ten alle tijden wilt vermijden als je een Parisienne look wilt creëren, zijn kleding met grote teksten en merknamen. De Parisienne look is krachtig vanwege de subtiliteit. Natuurlijk kun je voor grote merken kiezen, maar het is niet de bedoeling dat je een uithangbord wordt voor het merk. Vermijd tekst op kleding en accessoires voor een subtiele Parijse look.

Ga voor een Parisienne-loo
© Pixabay.com

Less is more
Met make-up kun je in een handomdraai de Parisienne look creëren. Je hoeft namelijk geen male-up artist te zijn om er Parijs uit te zien. Voor deze look geldt namelijk: “Less is more”. Voor Parijse dames is het namelijk overdreven om te veel make-up te dragen. De Parijse look benadrukt juist de puur natuurlijke elementen van de dame. Kies daarom voor een lichte poeder, een beetje mascara en een kleur op de lippen. Dit is alles wat je nodig hebt om een Parisienne look te creëren met make-up. Kies bijvoorbeeld voor een rode lippenstift om jouw subtiele make-up look wat extra pit te geven.

Nonchalante haarstijlen
Ook voor de haren is het eenvoudig om een Parijse uitstraling te creëren. Je hoeft niet de hele ochtend met een krultang door jouw haren te gaan of eindeloos veel haarspray te gebruiken. Benadruk juist jouw natuurlijke coupe. Een Parisienne look qua haar is eenvoudig door scheiding in het midden van jouw haarbos te creëren. Je kunt jouw haar stijlen met een stijltang, maar ook zijn natuurlijke krul of slag laten houden. Wil je een overdreven Parijse uitstraling? Draag dan een baret in jouw haar.

Wie wilt er nu niet uitzien zoals de van nature elegante Parisiennes? Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om deze Parijse allure ook zelf te creëren? Focus je op natuurlijke kleuren en stoffen. Houd jouw outfit rustig en stijlvol. Qua make-up en haar ben je zo klaar om een Parisienne look te creëren. Maak gebruik van bovenstaande tips en geniet ook zelf van een Parisienne look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *