Beauty

Zo ga je om met een droge huid

Veel mensen kampen af en toe met een droge huid, vooral in de winter. Vaak is het niets om je zorgen over te maken, maar een droge huid kan wel vervelend zijn en zelfs pijnlijk, bijvoorbeeld door kloven in de handen. Zeker als het ook jeuk met zich meebrengt of je last krijgt van schilfers, lijntjes en barstjes. Daarom geven we je 7 tips om goed om te gaan met je droge huid.

Zo ga je om met een droge huid
© Pixabay.com

Tip 1: Hydrateren
Hydrateren is het allerbelangrijkste om een droge huid tegen te gaan. Vochtinbrengende producten zorgen namelijk voor een afdichting van je huid, zodat het water in je huid niet kan ontsnappen. Smeer je enkele keren per dag en na het douchen in met een hydraterende crème. Als je huid echt extreem droog is, kan je opteren voor een olie, zoals babyolie. Ook plantenoliën zoals olijf- en jojobaolie zijn geschikt. Dit breng je dan aan als je lichaam nog vochtig is. Olie heeft een groter uithoudingsvermogen dan hydraterende crèmes en voorkomt verdamping van water van het huidoppervlak. Ook zalven met vaseline werken goed. Deze voelen vettig aan, dus breng ze best enkel voor de nacht aan.

Tip 2: Gebruik de juiste make-up
Kies voor de juiste make-upproducten. Gebruik dus een foundation in crèmeformule. Ga voor een shine effect, dit doet je droge huid minder opvallen.

Tip 3: Beperk je bad- of douchetijd
Gebruik warm water en beperk je badtijd. Lange douches of baden en heet water verwijderen namelijk belangrijke oliën die je huid intact houden. Je buitenste huidlagen kunnen uitdrogen en worden dan ruw en schilferig. Beperk je bad- of douchetijd tot maximaal tien minuten.

Tip 4: Ga voor milde zeep
Vermijd uitdrogende zepen. Milde huidreinigers en douchegels met vochtinbrengers zijn het beste voor jouw huid. Kies milde zepen met toegevoegde oliën en vetten. Vermijd deodorant en antibacteriële reinigingsmiddelen, geurstoffen en alcohol.

Zo ga je om met een droge hui
© Pixabay.com

Tip 5: Bodylotion na het baden
Na je bad smeer je je best meteen in met bodylotion. Met een handdoek dep je voorzichtig je lichaam droog zodat je huid nog vochtig blijft. Breng binnen een paar minuten na het baden een dikke bodylotion aan om het vocht in je huid vast te houden. Een product waarin petrolatum één van de belangrijkste ingrediënten is, is misschien het beste. Producten die glycerine, melkzuur of ureum bevatten, kunnen ook helpen.

Tip 6: Draag de juiste kleding
Kies kleding vervaardigd uit stoffen die je huid niet irriteren. Je huid laten ademen is belangrijk. Zijde en katoen zijn natuurlijke vezels en zijn dus het best. Maar wol kan al snel irritatiereacties geven bij een droge huid. Een bijkomende tip is dat je je kleding best wast met wasmiddel zonder parfum of kleurstoffen. Zo ga je ook huidirritatie uit de weg.

Tip 7: Goede luchtvochtigheid
Koop een luchtbevochtiger voor in huis. Hete, droge binnenlucht maakt je gevoelige huid nog droger en veroorzaakt jeuk en schilfering. Extra vocht in de lucht van de kamer is belangrijk. Houd je luchtbevochtiger schoon voor gezonde lucht.

Deze veranderingen zouden een posititief effect met zich mee moeten brengen. Als de tips je symptomen niet verlichten, raadpleeg dan zeker je arts of een dermatoloog.

One reacties op “Zo ga je om met een droge huid

  1. […] UV-straling van de zon bedreigt niet alleen je huid, maar ook je ogen. Het is raadzaam om in de zomermaanden tussen 12u en 15u ‘s middags, wanneer de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *