Beauty

Zo draag je zorg voor je handen

Heb je last van ruwe, droge handen? Dan kan dit erg pijnlijk zijn. Een goede handverzorging kan dit helpen voorkomen. Je handen zijn, naast je gezicht en je outfit, ook jouw visitekaartje naar de buitenwereld toe. Je handen vertellen heel wat over je persoonlijkheid, je werk, je leven, … Daarnaast is het erg belangrijk om je handen te verzorgen, omdat je op die manier ziektes kan voorkomen, en zachte handen hebben is gewoon ook erg fijn. Maar hoe verzorg je je handen het best? Wij vertellen het je!

Zo draag je zorg voor je handen
© Pixabay.com

Stap 1: Gebruik een scrub

Dat je je handen voldoende moet wassen, dat spreekt voor zich, maar dit is niet genoeg als je je handen optimaal wilt verzorgen. De eerste stap in je handverzorging is het scrubben van je handen. Op die manier worden dode huidcellen van je huid verwijderd. Er zijn tegenwoordig heel wat scrubs te koop waaruit je kan kiezen, maar je kan het ook eenvoudig zelf maken. Meng een eetlepel suiker met het sap van een halve citroen en wrijf je handen hiermee in. Herhaal dit één tot twee keer per week en je handen zullen zo zacht zijn als een babyvelletje!

Stap 2: Breng een voedende crème aan

Als je je handen gescrubd het, dan is het tijd om voedende crème aan te brengen. Als je dit niet doet, dan kunnen je handen uitdrogen. Breng de voedende crème niet alleen aan na het scrubben, maar telkens nadat je je handen wast. Ook door je handen te wassen kunnen ze namelijk uitdrogen.

Stap 3: Nabehandelen met een handmasker

Af en toe hebben je handen extra verzorging nodig, bijvoorbeeld wanneer je net gewerkt hebt in de tuin of wanneer ze te lang aan hoge of lage temperaturen blootgesteld werden. Wanneer dat het geval is, kan je je handen verwennen met een zelfgemaakt handmasker.

Meng hiervoor twee eetlepels volle yoghurt, 5 druppels amandelolie, een eetlepel haver en een eetlepel honing. Wrijf dit mengsel over je handen en laat het zo’n 10 minuutjes intrekken. Daarna spoel je je handen af met lauwwarm water.

Zo draag je zorg voor je hande
© Pixabay.com

Vergeet ook je nagels niet!

Bij een goede verzorging van je handen hoort ook de verzorging van je nagels. Om je nagels mooi in vorm te houden, dien je ze tijdig bij te vijlen. Nagelbijten laat je uiteraard achterwege! Om je nagels te verzorgen kan je nagelolie gebruiken. Je kan dit kopen in de winkel, maar je kan hiervoor ook olijfolie gebruiken. Als je olijfolie gebruikt, ga je als volgt te werk:

Vul een kommetje met lauwwarm water en voeg hier enkele druppels olijfolie aan toe. Laat je handen hier enkele minuten in weken en was ze achteraf. Zo simpel, maar toch zo doeltreffend! Door dit enkele keren per week te doen zullen je nagels niet alleen mooier worden, maar ook sterker.

De finishing touch

Als je handen en nagels mooi verzorgd zijn, dan is het wel zo fijn om je nagels in een nieuw kleurtje te zetten. De kleur die je kiest is belangrijker dan je denkt, want bepaalde kleuren kunnen je handen er ouder laten uitzien. Als je last hebt van ouderdomsvlekjes op je hand of rimpels, dan kies je het best voor een naturel kleur, zoals beige. Extra tip: breng altijd eerst een basislaag aan voordat je een kleurtje aanbrengt. Zo blijft de nagellak langer mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *