Beauty

Zo kun je je haar verantwoord stijlen én verzorgen

Menig vrouw met stijl haar fantaseert weleens over een fantastische bos krullen. En die vrouw met krullen? Die droomt op haar beurt juist af en toe van een stijle hairdo. Nu is dat laatste te bewerkstelligen met een stijltang, maar hoe stijl je je haar nu verantwoord en hoe verzorg je je (gestijlde) haar het best?

© Pixabay.com

Zorg voor droog haar

Door tijdgebrek zetten sommige vrouwen hun stijltang nog weleens in vochtig haar, maar de gekke geur die je vervolgens ruikt verklapt het misschien al: dit is ontzettend slecht voor je haar. Zorg er daarom voor dat je haar goed droog is wanneer je er een stijltang in zet zodat je haar niet verbrandt.

Bescherm met een spray

Als je met hitte aan de slag gaat, beschadigt je haar al snel. Bescherm je haar daarom met een hitte bestendige spray. Zo bescherm je je haar tijdens het stijlen tegen de hitte van de stijltang. De spray kun je overigens ook gebruiken voordat je je haar gaat föhnen aangezien je haar ook van die hitte niet blij wordt. Lees als: dode en gespleten haarpunten dienen zich in no time aan.

Gebruik de juiste stijltang

Een stijltang kun je al voor een tientje kopen bij een willekeurige budgetgigant, maar daarmee is niet gezegd dat deze stijltangen het beste voorhebben met je haar. Voor de L’oreal steampod geldt gelukkig het tegenovergestelde. De L’oreal steampod benut de kracht van stoom om je haar te stijlen. Niet alleen breng je hierdoor minder schade aan je haar aan, maar het werkt ook nog een sneller dan de conventionele stijltang.

Droog je haar voorzichtig

Als je haar nat is, is het ontzettend kwetsbaar en daarom moet je extra voorzichtig met je natte haar omgaan. Borstel je haar dus pas als het droog is en gebruik geen handdoek om je haar droog te wrijven. Hierdoor beschadig je je haar. Gebruik in plaats daarvan een (oud) t-shirt om je haar droog te deppen: deze stof is lang niet zo grof als een handdoek en beschadigt je haar een stuk minder.

© Pixabay.com

Doe je haar niet te vaak in een strakke staart

Het is zo makkelijk om je haren in een strakke staart bij elkaar te binden, maar af en toe kan je haar hier wel een pauze van gebruiken. Door elke keer aan je haar te trekken om het in een strakke staart te houden, belast je je haar enorm. Ook kan het strakke elastiekje ervoor zorgen dat je haar sneller afbreekt als het te strak zit. Probeer daarom je haar wat vaker los te dragen of ga voor een losse knot.

Onderga een herstellende behandeling

Oogt je haar droog, dof of is het pluizig, slap en futloos? Dan hoef je je lokken niet meteen af te schrijven. Een herstellende behandeling met Olaplex kan maar zo zijn wat je nodig hebt. Olaplex is een middel waarmee je beschadigd haar blijvend kunt herstellen. In ons haar bevinden zich zwavelbruggen en die zwavelbruggen kun je als het ware zien als de bouwstenen van ons haar. Een Olaplexbehandeling helpt verbroken zwavelbruggen weer met elkaar te verbinden. Een veelvoorkomend misverstand over Olaplex is overigens dat het alleen te gebruiken is op geverfd haar, maar het werkt ook voor haar dat beschadigd is door hitte.

One reacties op “Zo kun je je haar verantwoord stijlen én verzorgen

  1. zegt:

    Voor wie meer informatie over hot brush, fohns en stijltangen zoekt, hier vind je interessante artikels: https://clubghd.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *