Mode

De laatste modetrends op het gebied van schoenen

We leven in een ingewikkelde, snelle wereld, waar we veel te maken hebben met chaos, angst en stress. Niet alleen zijn deze paradoxen erg interessant voor ons, ook modeontwerpers worden hierdoor geïnspireerd. Je kunt modetrends dan ook wel een weerspiegeling noemen van wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Dit zijn de belangrijkste schoenentrends van deze zomer.

De laatste modetrends op het gebied van schoenen
© Pixabay.com

Trend 1: De City Western look

De city western schoen is terug van weggeweest. In het verleden waren ze enorm populair en ook in 2020 kunnen de fashionista’s er geen genoeg van krijgen. Als je kijkt naar afgelopen winter, dan waren vooral de hoge cowboylaarzen populair. Je kon ze kopen in verschillende prints (krokoprint of slangenprint), maar ook stoere zwarte cowboylaarzen zag je veel. Wat je nu vooral ziet zijn halfhoge en enkelhoge laarsjes in subtiele aarde tinten of nude tinten. Sommige uitvoeringen zijn heel erg basic, terwijl andere juist heel uitgesproken zijn met opvallende details. Je kunt ze prima combineren met een mooie jurk of rok, een leuk topje en blote benen voor de echte bohemian look.

Trend 2: Vegan of duurzame schoenen

Duurzaamheid is op dit moment erg populair en dat zie je terug in de mode. Je kunt er eigenlijk niet meer voor wegkijken. Door verantwoordelijk om te gaan met de aarde, zorgen we ervoor dat de generatie na ons ook nog van de aarde kan genieten. En willen we dat bewerkstelligen, dan is dit de tijd om in te grijpen. Iedereen is op zoek naar meer evenwicht, een betere balans. We eten minder vlees, gebruiken minder plastic en houden rekening met de CO2 uitstoot.

Ook schoenenmerken spelen hier steeds meer op in. Ze maken bewustere materiaal keuzes, ze maken aanpassingen in het productieproces en nemen maatregelen om steeds duurzamer te kunnen ondernemen. Hierdoor ontstaan schoenen die duurzaam zijn, bijvoorbeeld vegan schoenen van mos, karton of een andere soort materiaal dat plantaardig is.

De laatste modetrends op het gebied van schoene
© Pixabay.com

Trend 3: Chunky zolen

Een trend die de afgelopen jaren steeds doorzet, is het grover worden van de schoen. Het begon met platformzolen, daarop volgden de dadsneakers en nu zijn de zolen nog hoger, groter en grover. Je ziet deze trend nu ook bij sandalen en laarzen, en niet meer alleen bij sneakers. Ook standaard schoenen krijgen tegenwoordig een zool die een statement maakt. Je kunt ze ideaal dragen bij een sportieve outfit, maar ze passen ook prima onder een rokje of jurk.

Trend 4: Schoenen met natuurlijke invloeden

Niet alleen zien we steeds meer schoenen van karton en mos, ook schoenen die gemaakt zijn van andere natuurlijke materialen zijn steeds meer een trend aan het worden. Wat denk je bijvoorbeeld van schoenen die gemaakt zijn van kurk, touw, hout of riet? Soms zie je deze natuurlijke materialen als een klein detail en bij andere schoenen is bijvoorbeeld de hele zool opgebouwd uit natuurlijke materialen. Een trend die extra leuk is, zijn de zomerse sandalen met vlechtwerk van riet. Je kunt ze kopen in verschillende zachte tinten en ze zijn heel mooi te combineren met kleding in dezelfde natuurlijke tinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *