Beauty

Benen om naar te fluiten

Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, is het tijd om de benen te showen onder een leuke rok of jurk. Helaas zijn veel vrouwen onzeker over hun benen. Gelukkig zijn er veel tips die je kunt opvolgen, om toch je benen zelfverzekerd te kunnen laten zien wanneer de zomer begint.

Benen om naar te fluiten
© Pixabay.com

Ontharen

De meeste vrouwen vinden het fijn om hun benen zo goed mogelijk onthaard te hebben, wanneer ze een rok of jurk dragen. Er zijn verschillende manieren om van het haar af te komen:

  • Laserbehandelingen. De laatste tijd zijn laserbehandelingen erg in opkomst. Door het uitgestraalde licht wordt het pigment in de haarzakjes verwarmt, waardoor deze worden beschadigd. Hierdoor ben je vrijwel definitief onthaard. Helaas ben je er niet met één behandeling, dus je zal meerdere keren een behandeling moeten ondergaan.
  • Scheren. Je benen scheren blijft de meest makkelijke en goedkope optie voor gladde, haarloze benen. Er zijn verschillende scheermesjes op de markt te vinden en voor iedere huid is er een geschikte optie. Kies er voor om zo af en toe het scheermesje te vervangen: oude, botte scheermesjes veroorzaken vaak ontstoken haarzakjes, waardoor je huid gaat irriteren. Als je gebruik maakt van wegwerpscheermesjes, moet je deze vervangen zodra het stripje begint te vervagen.
  • Ontharingscrème. Een vrij nieuw begrip op de markt is ontharingscrème: een crème die stoffen bevat, waarmee de haren onder de huid gedeeltelijk oplossen. Wees hier wel voorzichtig mee: sommige crèmes bevatten schadelijke stoffen, die jouw huid zullen irriteren.

Scrubben

Zodra je je benen onthaard hebt, is het scrubben van je benen een must. Een bodyscrub bevat grove korrels, die dode huidcellen verwijderen. Hierdoor worden je benen glad en super zacht. Doe dit niet te vaak: een paar keer per week is al voldoende voor een mooi effect.

Benen om naar te fluite
© Pixabay.com

Zelfbruiner

Mochten je benen nog erg wit zijn, dan kan je gebruik maken van een zelfbruiner. Soms heb je gewoon geen tijd om een zonnebank te gebruiken of om een uur in de zon te liggen. Er zijn verschillende zelfbruiners te vinden op de markt, met een passend bedrag voor ieder budget. Voor het beste resultaat dien je van tevoren je benen te scrubben, zodat er zo min mogelijk vlekken ontstaan. Pas ook op de hoeveelheid zelfbruiner dat je opsmeert, vooral bij de knieën en enkels: de huid is hier droger, waardoor deze plekken vaak donkerder worden dan de rest. Was ook altijd goed je handen na de tijd.

Beenspieren trainen

Voor de sportieve dames onder ons is het trainen van de beenspieren aan te raden. Door je beenspieren enkele dagen in de week te trainen, zullen je benen er niet alleen beter uit zien, maar is het tegelijkertijd ook nog eens goed voor je gezondheid. Enkele oefeningen die je kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld squats, lunges of een wall sit. Verder kan je er ook voor kiezen om een rondje te hardlopen, wandelen of een stuk te fietsen.

Strakke benen zonder cellulite

Het is de nachtmerrie van veel vrouwen: cellulite. Hoewel het lastig is om hier op korte termijn van af te komen, zijn er wel cellulitecrèmes te vinden op de markt die een positief effect hebben op de sinaasappelhuid. Deze crèmes kunnen je huid aanspannen en werken vochtafdrijvend, waardoor je huid er strakker uitziet. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om je bloedcirculatie te verbeteren door je huid te masseren of door een koude straal water op het probleemgebied te richten. Of dit echt cellulite tegengaat is niet bewezen, maar veel vrouwen merken wel positieve effecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *