Mode

Hoe draag je roze als volwassen vrouw?

Suikerspin, Barby, Barbapapa. Dit zijn misschien enkele woorden die in je opkomen, wanneer je iemand in een roze outfit ziet. Zonde! Want door roze in je garderobe af te schrijven, loop je één van de leukste trends van dit jaar mis. De kleur is namelijk helemaal in. Het is wel waar dat de tint met beleid gedragen moet worden om te voorkomen dat het er kinderachtig of goedkoop uit ziet. Wij helpen je graag op weg, zodat je je dit jaar ‘pretty in pink’ kunt voelen!

Hoe draag je roze als volwassen vrouw
© Pixabay.com

De juiste combi
‘Less is more’ is de perfecte mantra wanneer je een roze outfit zoekt. Je wilt voorkomen dat je er als een framboosje uitziet. Je kunt roze in dit geval het beste combineren met kleuren die het Barby-effect wat verzachten. Roze en denim gaan perfect samen. Je favoriete spijkerbroek of een denim jasje zijn daarom de ultieme aanvulling op je ‘pretty in pink’-outfit. Ook grijs is je beste vriend. Of je nu voor een lichte of donkere tint gaat, het zal je outfit een zacht uiterlijk geven. De combinatie straalt klasse en charme uit. Wil je een stoerder effect? Ga dan voor een zwart of donkerbruin jasje. Vooral nepleer staat prachtig bij roze. Zo combineer je een ‘lieve’ kleur met iets stoers en ben jij helemaal in balans!

Kies de juiste maat
De belangrijkste regel als je roze draagt? Draag geen strakke kleding! Strakke roze truitjes zullen je er zeker laten uitzien als een bewoner van Barbieland en dat wil je natuurlijk voorkomen. Strakke roze kleding komt al gauw ordinair over, vooral als het felroze betreft. Kies lekker voor wat wijdere blouses of tops en combineer het dan eventueel met een chique, wat strakkere rok.

Hoe draag je roze als volwassen vrou
© Pixabay.com

Let op je accessoires
Als je roze draagt val je al erg op. Het is een statement en daarom wil je waarschijnlijk niet dat de rest van je outfit ook om aandacht schreeuwt. Draag daarom beter een iets neutrale kleur tas en schoenen, wanneer je roze draagt. Probeer je sieraden te limiteren en ga niet over de top met je make-up. Voor een iets stoerder outfit kies je het beste voor sneakers in plaats van hakken. Wil je toch wat vrouwelijker of formeler overkomen? Hakken staan prachtig bij roze, maar zorg ervoor dat je een neutrale kleur kiest en een materiaal dat niet teveel glimt als je niet wilt dat je schoenen de aandacht trekken.

Mag het voor jou wel wat opvallender?
Klinkt het bovenstaande jou een beetje tè main stream in de oren? Er zijn natuurlijk ook veel andere, meer opvallende kleurencombinaties mogelijk die je roze outfit nog unieker maken. Ben jij klaar om een grote fashion statement te maken? Probeer dan eens het volgende:

Roze & metallic
Metallic is naast roze de kleurentrend van 2020. Vaak wordt metallic met zwart gecombineerd, maar wist je dat het ook prachtig bij roze staat? Je kunt dan wel het beste voor zachtroze gaan. Ga voor wijde kleding om je outfit er speels uit te laten zien in plaats van ordinair.

Roze & groen
Groen en roze zijn niet bepaald kleuren waarvan je zou verwachten dat ze goed samengaan. Toch is deze combinatie prima mogelijk. Vooral jade staat prachtig bij roze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *