Lifestyle

Een zomer vol fun en familie

Door de coronapandemie hebben we elkaar lange tijd moeten missen. Nu we elkaar eindelijk terug mogen zien, houdt niets ons nog tegen om deze zomer een toffe dag met de hele familie te plannen. Meerdere familieleden met verschillende interesses en verschillende leeftijden, dat maakt het niet altijd gemakkelijk om een uitstap te kiezen die voor iedereen leuk is. Daarom hebben we hierna enkele interessante tips opgesomd voor een leuke familiedag met activiteiten voor jong en oud.

Een zomer vol fun en familie
© Pixabay.com

Observeren, amuseren en leren
De attractieparken bij uitstek voor een bezoekje met de hele familie zijn natuurlijk de dierentuinen. Wie houdt er nu niet van de dolle fratsen van de aapjes, olifanten, tijgers en tal van andere beestjes. Misschien nog leuker dan de diertjes achter tralies, is een bezoek aan de dieren in het wild tijdens een heuse safaritocht door het dierenpark. Dat kan bijvoorbeeld bij Monde Sauvage of Beekse Bergen.
Nog een goed idee voor jong en oud is een rondvaart op de Maas of de Schelde, eventueel in combinatie met een bezoek aan de bezienswaardigheden langs de oever. Er zijn verschillende opties met catering, animatie, … Ook in steden zoals Gent, Brugge, Dinant kan je een prachtige boottocht maken en kom je op plaatsen waar je anders niet komt.
Zijn dieren en water toch niet helemaal je ding? Dan is er vast wel een museum te vinden met een aanbod voor kinderen en volwassenen. Kies in dat geval eerder voor een doe-museum zoals Technopolis, Hidrodoe of het Chocolademuseum. In Ieper biedt het oorlogsmuseum Flanders Fields ook een fantastisch programma voor kinderen.

Mag het iets spectaculairder?
Je familie is nog jong van geest en zou het liefst wat spannender willen? Vanaf 1 juli openen in België alle pretparken. Je kan dan terug samen met opa over kop gaan, met mama in de wildwaterbaan of met je neefjes en nichtjes rennen tot aan de volgende attractie!
Toch zijn er ook nog andere manieren om je dag wat spannender te maken. Hadden jullie bijvoorbeeld al eens gedacht aan kajakken, kanovaren of – waarom niet – raften. Bij dit laatste kruipen jullie in een grote opblaasbare boot om een wildwaterrivier te bevaren. Avontuur genoeg? In de Ardennen vind je trouwens tal van mogelijkheden om je actief te amuseren. Denk maar aan survivaltochten, abseilen, klimmen, … Als je op Google zoekt naar avontuur in de Ardennen, vind je vast en zeker wel een activiteit die bij jouw familie past.
Of misschien blijf je liever op de weg, dan is een wedstrijdje karten met z’n allen ook altijd leuk om te doen. Wedden dat jullie achteraf nog urenlang zullen nagenieten met een hapje en een drankje?

Een zomer vol fun en famili
© Pixabay.com

Teamwerk
Ten slotte draait het bij een familiedag ook om samen dingen doen en met elkaar bezig zijn. Om dat gevoel van verbondenheid en teamgeest te versterken, is het interessant om jullie te laten opsluiten in een escape room, waaruit je vervolgens binnen een bepaalde tijd moet proberen te ontsnappen door samen puzzels en raadsels op te lossen. Je vindt tegenwoordig een escape room in elke grote stad. Verschillende steden en gemeentes bieden trouwens ook citygames aan. Dat is een soort van stadsspel dat gespeeld wordt aan de hand van audio- of videoboodschappen. In Nederland zijn er ook steden die een “Wie is de rat?”-spel aanbieden, naar analogie met het tv-programma “Wie is de mol?”.
Ook leuk om met jong en oud te doen, zijn lasergames, paintball, virtual reality of golf in allerlei vormen, zoals stadsgolf of voetbalgolf.

Hopelijk hebben jullie wat ideeën kunnen opdoen en wordt het een keileuke zomer met de hele familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *