Interieur

Zelf decoratie maken voor je interieur

Waarom zou je nieuwe decoraties aanschaffen als je deze ook zelf kunt maken? Je bespaart er niet alleen geld mee, het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Wil je beginnen met het zelf maken van decoraties voor in je interieur, hergebruik dan de spullen die je al in huis hebt maar waar je niets meer mee doet. Dit is niet alleen heel erg goed voor het milieu, het maakt je er ook bewust van hoeveel je eigenlijk gebruikt en weggooit.

Zelf decoratie maken voor je interieur
© Pixabay.com

Daarnaast is zelf iets maken van gerecycled materiaal hartstikke leuk om te doen. Het wakkert je creatieve geest aan en zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress. Niet alleen kun je zelf hele mooie decoraties maken voor in je interieur, je kunt ook voorwerpen maken die functioneel zijn. We zetten een paar leuke ideeën voor je op een rij.

Een oude gitaar een nieuw leven geven

Heb je toevallig een oude gitaar staan die niet meer gebruikt wordt? Je kunt hier een hartstikke leuke plank van maken. Je doet dit door eerst de voorkant te verwijderen van de gitaar. Heb je dit gedaan, dan kun je het hout verven of bleken. Vervolgens kun je twee kleine plankjes bevestigen in de klankkast van de gitaar. Je kunt hier kleine spulletjes opzetten, zoals kleine bloemenvaasjes of beeldjes.

Als je de gitaar wit verft, krijgt het een geweldige oude look. Je zou ook kerstlichtjes kunnen hangen aan de binnenkant en je gitaar een echte blikvanger maken.

Zelf decoraties maken van theekopjes

Ben je een groot liefhebber van zowel planten als thee? Dan is deze decoratie tip voor jou! Kijk of je ergens oude of antieke theekopjes hebt. Heb je dit niet, dan kun je ook de theekopjes die je nooit meer gebruikt gebruiken. Je kunt beginnen met het verven van de kopjes in een stijl die jou aanstaat en past bij je interieur. Zo veranderen je theekopjes in stijlvolle, kleine bloempotjes. Je kan er iets kleins inzetten, als een cactus. Ook is het hartstikke leuk om er bijvoorbeeld kleine gekleurde bloemetjes in te zetten.

Zelf decoratie maken voor je interieu
© Pixabay.com

Een fotolijst maken van wijnkurken

Wijn kurken kun je op enorm veel manieren gebruiken om decoraties te maken voor je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fotolijstje? Je kunt dit op verschillende manieren maken. Wil je de wijn kurken in de oorspronkelijke vorm gebruiken? Het enige wat je dan hoeft te doen is ze tegen een oppervlakte aan te lijmen. Gebruik hiervoor wel een sterke lijm. Wat je ook zou kunnen doen is een oppervlakte op je muur gebruiken om de kurken op te lijmen. Je kunt de kurken dan gebruiken om bijvoorbeeld kaartjes, foto’s of notities op te hangen.

Bloemenvazen van glazen flessen

Breng je flessen eens een keer niet naar de glasbak, maar gebruik ze als decoratie voor in je interieur. Als het lukt kun je de binnenkant verven in een mooie pastelkleur, als groen, rose, geel of hemelsblauw. Heb je flessen in verschillende groottes? Dan staat dit in een groepje heel erg mooi op een plank. Je kunt flessen ook heel goed gebruiken om bloemen in te zetten. Zet in elke fles bijvoorbeeld een bloem met een lange steel. Dit geeft een prachtig effect als je er meerdere naast elkaar zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *