Interieur

Met deze 3 tips maak je met een spiegel hét verschil in je badkamer!

Het is heel simpel, een badkamer kan niet zonder spiegel! Alleen al voor het verzorgen van je uiterlijk is een spiegel onmisbaar. Spiegels zijn dus functioneel, maar wist je dat ze ook heel decoratief zijn? Met de juiste spiegel benadruk je namelijk de stijl van je badkamer. En, met een grote spiegel vergroot je bovendien het ruimtelijk effect. Dat is toch dé ideale oplossing voor een kleine badkamer?

© Pexels.com

Tip 1 – Geef je badkamer een make-over met een badkamerspiegel
Een spiegel is mede bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Het is een belangrijk onderdeel dat de aandacht verdient. Met een nieuwe spiegel geef je je badkamer snel en eenvoudig een budgetvriendelijke make-over. Zo kun je kiezen voor een trendy spiegel, maar ook voor een klassieke, functionele of neutrale. Elk met een eigen uitstraling. Je gebruikt het design van een spiegel vooral om je eigen stijl en persoonlijkheid te benadrukken.

Tip 2 – Kies voor een spiegel met meerdere functies
Als je houdt van gadgets, dan vind je de functionele badkamerspiegel vast helemaal geweldig. Zo kun je een badkamerspiegel met verlichting kopen, of met verwarming. Nog leuker zijn de spiegels met vergrotingsfuncties, digitale klok of muziek.

Tip 3 – Vergroot je badkamer optisch met een spiegel
Met een grote spiegel creëer je een ruimtelijk effect. Een grote badkamer lijkt nog groter en een kleine badkamer voelt minder klein. Ga je badkamerspiegels kopen? Kies dan eens voor twee spiegels. Plaats ze haaks op elkaar voor een extra ruimtelijk effect.

Een nieuwe badkamer
In plaats van een make-over kun je ook kiezen voor een hele nieuwe badkamer. Al het sanitair en de accessoires stem je dan op elkaar af zodat het één geheel wordt. Zo past een douchecabine van Sanexo in vrijwel elke badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen. Dat maakt het zoeken naar bijpassende meubels eenvoudig. Bij het kiezen van een badmeubel zijn de afmetingen wel een belangrijk aandachtspunt. Deze passen niet altijd in een kleine badkamer.

© Pexels.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een badkamerspiegel?
Niet alleen het design van een badkamerspiegel doet ertoe, de functionaliteit is net zo belangrijk. Een kastje achter de spiegel is een mooie opbergplek voor alle kleine spulletjes. Uit het zicht en de badkamer blijft netjes en overzichtelijk. En wat te denken van van spiegelverwarming? Dan heb je geen last meer van een beslagen spiegel. Dat betekent trouwens niet dat je de badkamer niet hoeft te ventileren want vocht tast het materiaal van de spiegel op den duur wel aan. Met goede ventilatie voorkom je dat vocht de zilverlaag aantast waardoor roestplekken ontstaan. Hangt de spiegel? Maak deze dan voor gebruik even goed schoon met glasreiniger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *