Interieur

In elke kamer van je huis een plant

Tegenwoordig is het enorm populair om je huis helemaal vol te hebben staan met planten. Maar welke plant kun je nu het beste in welke kamer zetten? We hebben per kamer de meest geschikte kamerplanten voor je op een rijtje gezet.

In elke kamer van je huis een plant
© Pixabay.com

De keuken

Sta je graag in de keuken en heb je graag gezelschap van een mooie, groene vriend? Niet alleen kruidenplantjes passen prima in keukens, ook kamerplanten kun je er prima kwijt. Kies je bijvoorbeeld voor de Alocasia, dan weet je zeker dat je elke avond een gezonde maaltijd op tafel zet. Deze plant is namelijk in staat om schadelijke stoffen te filteren uit de lucht. Maar er zijn nog meer planten die je prima in de keuken neer kunt zetten, zoals de Aglaonema Silver Bay, de Pannenkoekplant en de Nephrolepis (Krulvaren).

De woonkamer

De woonkamer is eigenlijk altijd een prima plek voor kamerplanten. Waarom? Planten hebben veel licht nodig en bijna alle woonkamers hebben wel één groot raam waar veel licht door naar binnen schijnt. Toch moet je wel rekening houden met wat voor plant je te maken hebt. De ene houdt namelijk van direct zonlicht, terwijl de andere het beter doet op een plek waar ook een beetje schaduw is. Kamerplanten die prima in het zonlicht kunnen staan zijn bijvoorbeeld de Areca Marty, de Musa Dwarf Cavendish en de Yucca. Planten die goed passen in een woonkamer die gemiddeld zonnig is zijn de Monstera, de Ananasplant, de Varens en de Calathea.

De badkamer

Waar de badkamer aan de ene kant een ideale ruimte is voor kamerplanten, is het aan de andere kant ook een hele slechte plek. Kamerplanten houden namelijk van een hoge luchtvochtigheid, maar in badkamers ontbreekt het vaak aan licht. Hier worden planten over het algemeen niet heel erg blij van. Wil je toch graag een plant in je badkamer? Kies dan voor een tropische plant die dikke bladeren heeft, zoals de Cactus Euphorbia of de Aloë Vera. Deze twee planten doen het goed op weinig licht. Ook de Zamioculcas, de Sansevieria en Varens doen het goed in de badkamer.

De slaapkamer

De slaapkamer is ook vaak een prima plek om een kamerplant neer te zetten. Je zou zelfs voor een plant kunnen kiezen die ook nog eens een nuttige functie heeft. Zo zou een ananasplant bijvoorbeeld snurken tegengaan. Een ananasplant staat erom bekend in de avonduren meer zuurstof te produceren, waardoor het je kan helpen makkelijker te ademen. Snurken zou daardoor tot het verleden kunnen behoren. Ook passen de Graslelie en de Aloë Vera prima op je nachtkastje. Andere planten die het prima in de slaapkamer doen zijn de Calathea en de Spathiphyllum.

In elke kamer van je huis een plan
© Pixabay.com

Het toilet

In het toilet is over het algemeen weinig daglicht te vinden, wat de voornaamste reden is dat de meeste mensen hier geen planten hebben staan. Toch breng je veel tijd door op het toilet en is het een ruimte waar je even tot jezelf kunt komen. Vaak staan er in een toilet verschillende soorten zeepjes, fotolijstjes en geurstokjes, maar planten vind je er maar weinig. Toch zijn er best wel wat planten die je prima op het toilet kunt zetten (mits je een raam hebt op je toilet). Denk bijvoorbeeld aan een Zamioculcas, een Sansevieria of een Cactus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *