Interieur

De meest gemaakte fouten bij de inrichting van je interieur

Het doen van een paar kleine aanpassingen kan ervoor zorgen dat jouw interieur ineens een heel ander uiterlijk krijgt. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw chaotische interieur verandert in een ruimte die rust en organisatie uitstraalt? In dit blog bespreken we de fouten die het meest gemaakt worden bij de inrichting van het interieur.

De meest gemaakte fouten bij de inrichting van je interieur
© Pixabay.com

Te veel meubels en decoratieve artikelen

Je kunt een goed doordachte ruimte binnen no time omtoveren in een marktplaats van accessoires en meubels, als je het maar te vol zet. Het is allereerst belangrijk dat jouw meubels passen in de ruimte en dat ze gebruikt worden en functioneel zijn. Er moet daarnaast voldoende ruimte overblijven zodat je nog kunt bewegen en dat er geen obstakels zijn die een doorgang kunnen blokkeren. De meeste mensen verzamelen in de loop van hun leven zoveel meubilair, of het nu erfstukken zijn of koopjes die ze gewoon niet konden laten liggen. Het kan ook liggen aan de plaatsing van een meubelstuk. Mis je rust in je interieur? Probeer dan eens een of twee meubelstukken te verplaatsen of te verwijderen.

Verzamelen van te veel prullen

Als we het hebben over de aankleding van een ruimte en de accessoires die hiervoor gebruikt worden, dan geldt altijd; less is more! Het is belangrijk om te zorgen voor eenheid, evenwicht en rust. Heb je teveel spullen staan in een ruimte dan zorgt dit voor wanorde, afleiding en een gevoel van onrust. Ook hier geldt dat je spullen kunt verplaatsen of verwijderen voor meer rust in een ruimte.

Slechte verlichting

Een van de moeilijkste punten bij het inrichten van een ruimte is de verlichting. Allereerst is het belangrijk dat een ruimte beschikt over voldoende daglicht. Zorg er dus voor dat de ramen zo min mogelijk geblokkeerd worden door gordijnen, meubels of accessoires. Heb je een ruimte met kleine ramen en hierdoor niet zoveel daglicht? Je kunt dat een spiegel plaatsen waardoor het licht kan weerkaatsen in de ruimte. Als je niet van spiegels houdt, dan kun je hetzelfde effect bereiken met metalen vazen en decoratie. Deze weerspiegelen het licht ook.

De meest gemaakte fouten bij de inrichting van je interieu
© Pixabay.com

Naast daglicht is kunstverlichting ook een belangrijke factor. Een ruimte heeft zeker 1 of meerdere lichtpunten nodig voor als het donker is. je kunt hierbij denken aan tafellampen, wandlampen, plafondlampen, inbouwspots, vloerlampen of indirecte verlichting. Daarnaast is de lichtsterkte ook heel erg belangrijk.

Impulsieve aankopen

Het is zonde om een meubelstuk aan te schaffen als je er eigenlijk het budget niet voor hebt en het dan ook nog niet eens goed in de ruimte past die je voor ogen had. Bewaar dus altijd de aankoopbon. Belangrijker nog is het om van tevoren goed na te denken over hoeveel geld je uit wilt geven en voor welke ruimte je op zoek bent naar een meubelstuk. Meet de kamer dus op, maar ook de plek waar je het meubelstuk wilt plaatsen.

Heb je een beperkt budget, verspreid dan je aankopen en koop niet alles in een goedkope winkel. Koop het mooiste en beste meubelstuk dat je je nu kunt veroorloven en noteer hoeveel geld je nog nodig hebt voor andere aankopen. Ook in kringloopwinkels kun je mooie meubelstukken vinden voor een lage prijs. Vaak geeft een oud en vintage meubelstuk net even die extra sfeer aan een interieur.

One reacties op “De meest gemaakte fouten bij de inrichting van je interieur

  1. Sam zegt:

    De meest gemaakte fout van antiekliefhebbers is dat ze hun huis volledig inrichten met oude meubelen. 1 vintage kast in een strak en modern interieur komt 1000 maal meer tot zijn recht dan een hele verzameling oude kasten, stoelen en tafels bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *