Beauty

8 oogmake-uptips voor onhandige dames

Elke dame kent het wel: je hebt net een prachtige ooglook gemaakt, maar dan schiet je plots uit met je mascara of eyeliner. Je hele werk verpest door zo’n klein detail! Gelukkig valt elk probleem op te lossen. Of je leert uit je fouten en voorkomt het de volgende keer. Daarom deze 8 tips om kleine make-up foutjes te voorkomen of te corrigeren!

8 oogmake-uptips voor onhandige dames
© Pixabay.com

Basistips

Onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’, starten we met deze twee tips:

Tip 1: een goede basis met oogprimer
Wil je voorkomen dat je oogmake-up over je hele gezicht terechtkomt? Gebruik dan eerst een primer op je oogleden. Zo creëer je een gladde basis voor eenvoudig aanbrengen en blijft alles gedurende de dag goed op zijn plaats.

Tip 2: ga voor waterproof
Koop waterproof producten voor je ogen! Waterproof oogschaduw, eyeliner en mascara kunnen je hele look redden. Je oogmake-up sneuvelt niet als het regent en je voorkomt geïrriteerde ogen, omdat je make-up niet in je ogen gaat lopen.

Eyeliner

Tip 3: gebruik concealer om je eyeliner te corrigeren
Als je wings in de verste verte niet op elkaar lijken, kan je aan beide kanten de wing dikker maken. Maar natuurlijk wil je ook geen dikke zwarte driehoekjes aan je ogen. Probeer je eyeliner niet met een wattenstaafje weg te halen, je smeert het vaak alleen maar uit. Wacht tot alles opgedroogd is en ga er daarna overheen met concealer. En als de concealer droog is, kan je op die plek de juiste oogschaduwkleur er weer overheen aanbrengen. Blend alles even en je look is gered!

8 oogmake-uptips voor onhandige dame
© Pixabay.com

Tip 4: alles wat je nodig hebt is een lepel
Als het uit de vrije hand tekenen van je wing gewoon niet voor jou zal gebeuren, dan is een huishoudelijk item je redding: een lepel! Houd het steeltje van een lepel tegen je buitenste ooghoek en gebruik een vloeibare eyeliner om een ​​rechte lijn te tekenen als eerste stap voor je wing. Druk dan de ronde kant van de lepel tegen je ooglid en beweeg de lepel naar buiten. Zo kan je een perfect gebogen wing creëren!

Wimpers

Tip 5: je lepel komt opnieuw van pas
Zwarte stippelvlekjes mascara makkelijk voorkomen? Houd een lepel vast zodat deze je ooglid omhelst en breng vervolgens je mascara aan zoals je normaal zou doen. De overtollige mascara komt op de lepel terecht en niet op je mooie oogleden.

Tip 6: een schuifspeldje voor valse wimpers
Valse wimpers aanbrengen? In plaats van lijm rechtstreeks op de wimpers te deppen, gebruik je beter een uiteinde van een schuifspeldje om lijm op je wimpers aan te breng. Zo krijg je geen overtollige lijm op je wimpers.

Oogschaduw

Tip 7: hashtag
Een smokey eye kan heel snel van zwoel naar slordig gaan als je niet weet wat je doet. Gebruik een romige eyeliner om een ​​schuin hashtag-symbool op het buitenste derde deel van je ooglid te tekenen en vervolgens uit te blenden. Dit zorgt ervoor dat beide ogen symmetrisch zijn.

Hopelijk wordt je make-uproutine met deze tips heel wat makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *