Beauty

7 tips voor zijdezacht haar

Sta je s ‘ochtends uren voor de spiegel omdat je je onhandelbaar haar wilt temmen, maar lijkt niets te baten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want met onderstaande tips kan ook jij genieten van zijdezacht haar!

7 tips voor zijdezacht haar
© Pixabay.com

Tip 1: Gebruik een rubberen borstel voor nat haar

Als je je haar na het wassen kamt, kam het dan niet met een plastic borstel. Deze kan je haar beschadigen. Bovendien wordt je haar statisch, waardoor het langs alle kanten staat. Voor mooi, zijdezacht haar gebruik je het best een rubberen borstel.

Tip 2: Knip de puntjes bij

Als je haar er erg beschadigd uitziet, dan is het een goed idee om je puntjes bij te knippen. Zo zal er terug wat vorm in je kapsel komen. De puntjes bijknippen doe je het best eens in de 6 weken. Zo blijft je haar gezond!

Tip 3: Verzorg je haar goed

Glanzend haar krijg je pas als je je haar voldoende verzorgt. Was je haar met een shampoo die bedoelt is voor jouw haartype en gebruik ook telkens een conditioner, zeker als je droog en/of beschadigd haar hebt. Daarnaast is het raadzaam om één keer in de week een haarmasker te gebruiken. Het masker zal je haar nog meer voeden, waardoor het opnieuw glans krijgt.

Tip 4: Gebruik olie voor extra verzorging

Af en toe olie gebruiken is geen overbodige luxe, zeker niet als je droog en/of beschadigd haar hebt. Je kan de olie voor je haar zelf maken door olijfolie te verwarmen met gedroogde rozemarijntakjes. Smeer het mengsel op je haar en laat het een uurtje intrekken. Je zal zien dat je haar weer zal stralen!

7 tips voor zijdezacht haa
© Pixabay.com

Tip 5: Eet je mooi

Wat je eet heeft een grote invloed op de uitstraling van je haar. Om de kwaliteit van je haar te verbeteren kan je het best proteïnerijk voedsel eten. Je lichaam heeft die stoffen nodig om het om te zetten in keratine. Het is ook belangrijk dat je voldoende antioxidanten eet, ze helpen het haar versterken. Antioxidanten kan je terugvinden in groenten en fruit.

Tip 6: Voorkom haarbeschadiging

Mooi en gezond haar krijg je niet zomaar. Het is belangrijk dat je je haar voldoende verzorgt en voedt, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je je haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het buiten erg koud is, draag je bijvoorbeeld beter een muts, zodat je haar niet droog wordt. Daarnaast kan je beter geen rubberen elastiekjes gebruiken en kan je je haar het best zo weinig mogelijk kleuren. Laat die steil- of krultang links liggen of bescherm je haar voordien met een hittebestendig product.

Tip 7: Appelazijn laat je haar herleven

Kan je niets meer aanvangen met je haar? Probeer dan eens appelazijn aan je verzorgingsritueel toe te voegen. Leng 1/3 appelazijn aan met 2/3 water en giet dit mengsel over je haar na het wassen. Laat dit een paar minuutjes zitten en spoel het weer af. Na deze behadeling zal je haar stralen als nooit tevoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *