Lifestyle

De populairste babynamen van 2020 ontrafeld

Elk jaar worden er duizenden baby’s geboren in Vlaanderen, met eigen schattige namen en geboortekaartjes. Wij waren wel erg benieuwd welke namen nu super populair zijn in Vlaanderen. We hebben de top 5 populairste voornamen opgezocht van juli 2020 tot juli 2021 via Kind en Gezin. Ben jij ook benieuwd? Misschien is het zelfs de naam waar jij wel fan bent?

© Pixabay.com

Meisjes en namen met een ‘a’

De meisjesnamen die op de meeste geboortekaarten van het afgelopen jaar stonden zijn Olivia, Marie, Ella, Emma en Mila. Het zijn meisjesnamen stuk voor stuk namen met de letter ‘a’. Kort, maar krachtig. Klassiekers en toch modern. Emma is een naam die al erg lang populair is, ook in Nederland. Sinds de jaren ‘90 en zeker in de jaren 2000 is het elk jaar een populaire naam. De naam heeft een Germaanse afkomst en staat voor ‘groot’ of ‘geweldig’. Net als de andere namen, klinkt Emma romantisch en zoet, maar symboliseert het ook sterkte en moed. Ella is iets recenter een populaire naam geworden, zo sinds 2010, al is het een moderne versie van de klassieke naam Elisabeth.

Bijbelse en krachtige jongensnamen

Ook bij jongens is kort en klassiek erg geliefd. De populairste namen voor jongens zijn Noah, Arthur, Jules, Leon en Adam. Bijbelse namen zoals Noah en Adam zijn al in trek sinds 2000, al is hun moderne betekenis waarschijnlijk niet meer gelinkt aan hun Christelijke oorsprong. Het zijn eeuwenoude, maar krachtige namen die standvastigheid, moed en rust uitstralen. Namen zoals Arthur en Jules gaan al sinds de jaren 60 mee en kennen een piek in populariteit sinds 2000. Leon is dan weer de moderne versie van Leo, wat vaak verwijst naar een leeuw.

© Pixabay.com

Je kindje op jouw manier vieren

Zit jouw favoriete naam hier ook bij? Er is niets mis met een mooie en ook populaire naam kiezen voor jouw klein wonder. Wil je toch graag origineel uit de hoek komen, maar behoud je toch liever die favoriete naam? Denk dan aan toffe en gepersonaliseerde geboorte bedankjes. Kies voor een blikken doopsuikerdoosje met een diertje, foto of naam op in jouw eigen gekozen design. Wil je helemaal iets anders? Dan kan je ook een zeepje, vetplantje, houten balpen of bellenblaas cadeau geven. Door de cadeautjes te personaliseren en de geboortenaam te plaatsen op een uniek labeltje, vier je jouw kindje helemaal op jouw manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *