Beauty

5 tips voor de mooiste glimlach

Suikerrijke voeding, tabaksrook en andere schadelijk invloeden kunnen je gebit aanzienlijk aantasten, met als gevolg lelijke gele tanden. Gele tanden hebben een nadelig effect op je zelfbeeld. Soms is het zelfs zo erg dat je je glimlach niet meer aan de buitenwereld durft tonen. Gelukkig hoef jij je niet langer te schamen, want met onderstaande tips krijg jij die mooie glimlach waar je altijd van droomde!

5 tips voor de mooiste glimlach
© Pixabay.com

Tip 1: Eet de juiste voeding

Het is misschien niet het eerste waar je al zal denken, maar wat je eet heeft een grote invloed op je gebit. Je weet vast wel dat suiker gaatjes in de tanden kan veroorzaken, maar wist je ook dat wit voedsel goed is voor je gebit? Eet rijst, vis, kip en vermijd voedsel met pigmenten, zoals bosbessen en rode biet. Aardbeien kunnen dan weer wel, want ze bevatten appelzuur. Dit is een zuur die je tanden op een natuurlijke manier witter maakt. Ook appels zullen je gebit stralend maken. Een appeltje per dag houdt dus niet alleen de dokter weg, maar ook de tandarts!

Tip 2: Gebruik bakpoeder om je tanden mee te poetsen

Bakpoeder is een natuurlijke witmaker voor je tanden. Als je dagelijks een halve theelepel bakpoeder met wat water mengt en dit met behulp van een tandenborstel op je tanden smeert, dan zal je al snel resultaat zien. Blijf je tanden nog steeds poetsen met tandpasta, maar gebruik bakpoeder ter aanvulling voor het beste effect. Tip: gebruik een elektrische tandenborstel, zo zullen je tanden nog sneller wit worden!

Tip 3: Gebruik natuurlijk spoelmiddel

Mondwater is een goede aanvulling op je dagelijks reinigingsritueel voor je tanden, maar het is nog beter als je een natuurlijk spoelmiddel gebruikt. Je tanden spoelen met warm zout water is altijd een goed idee, want het maakt je tanden witter en houdt je tandvlees gezond. Zout is namelijk een natuurlijk antibacterieel middel. Een andere optie is kokosolie. Door je mond te spoelen met kokosolie, bescherm je je tanden tegen vlekken. Als je kokosolie gebruikt om je tanden mee te spoelen, doe dit dan zo lang mogelijk voor het beste effect (zeker 15 minuten).

5 tips voor de mooiste glimlac
© Pixabay.com

Tip 4: Pas je drinkgewoonte aan

Als je een stralend gebit wilt, dan is het niet alleen belangrijk dat je op je voedingsgewoonte let, je zal ook je drinkgewoonte moeten aanpassen. Als je een drankje drinkt dat schade kan brengen aan je gebit, zoals wijn, fruitsap en frisdrank, dan is het goed om hierachter een glas water de drinken. Op die manier spoel je suikers en zuren weg. Een andere optie is om je drankje te drinken door een rietje. Zo raakt de vloeistof je tanden niet aan.

Tip 5: Kauwgom erop los!

Als je een stralende witte glimlach wilt, dan is kauwgom hét hulpmiddel bij uitstek. Door de kauwbeweging tijdens het kauwen wordt viezigheid van je tanden verwijderd. Bovendien bevordert kauwen de speekselproductie. Speeksel neutraliseert zuren in je mond en draagt bij tot een goede conditie van je tandglazuur. Je kiest wel het best voor suikervrije kauwgom!

One reacties op “5 tips voor de mooiste glimlach

  1. Emma zegt:

    Elke glimlach is mooi, als je hem maar vaak genoeg laat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *