Lifestyle

Organiseer je feestje in stijl!

Of het nu een communiefeest is dat zich binnenkort aankondigt of je een verjaardagsfeestje wilt organiseren in stijl: je kunt vandaag zelf prima aan de slag gaan om de party te geven waar je van droomt. Hier vind je het recept voor een geslaagd feestje.

© Pixabay.com

Op voorhand reserveren

‘De tijd gaat snel, gebruik hem wel.’ Het spreekwoord geeft een belangrijke tip mee: begin op tijd met het reserveren van je ideale locatie. Er zijn heel wat leuke plekjes die al een groot deel van een geslaagd feest kunnen vormen. Denk maar aan een kasteeltje, een lokaal zaaltje met podium of een zalige lentetuin met paviljoen. De locatie doet echt veel en kan de perfecte achtergrond vormen voor een feeëriek feest om bij weg te dromen.

Uitnodigen met klasse

Een feestje kondig je meestal aan met een leuke uitnodiging of een kaartje. Hoewel je snel verleidt zou kunnen zijn om digitaal iets door te sturen, blijft een uitnodiging in je bus ontvangen de max. Vaak wordt het kaartje zorgvuldig op de kast geplaatst tot het grote moment er is en zo maakt je uitnodiging meteen ook deel uit van het dagelijks leven van de genodigden. Laat je dus niet te snel verleiden tot een digitaal berichtje maar geef de gelegenheid de aandacht die het verdient.

Tafeldecoratie in stijl

Om een mooi geheel te verkrijgen, kun je werken in de stijl van de kleuren die gekoppeld zijn aan je outfit of de uitnodiging. Kies qua tafeldecoratie voor een papieren tafelloper, die je het beste neutraal kunt houden zodat je nog alle mogelijkheden hebt om het geheel aan te kleden met de kleuren die je wenst. 

Ben je zot van roze? Denk dan aan een romantische setting met kaarsen, rozenblaadjes, verse bloemen en placemats in bijpassende tinten. Wil je een stoere setting? Ga dan voor ballonnen in blauwtinten aangevuld met menu’s waarop je een fotoprint van een superheld. Decoreer de tafels met theelichtjes in bijpassende kleuren en voorzie naamkaartjes voor je gasten.

© Pixabay.com

Onderhoudsvriendelijk

Heb je op de locatie één of meerdere foodtrucks ingeschakeld, dan is het aangenaam wanneer je gasten in de zaal reeds een keuze kunnen maken. Print het menu op een A4 en gebruik een lamineerhoes om ze te beschermen tegen een omgevallen glas cola of spatjes tomatensaus van een pastagerecht.

Geniet vooral zelf

Start met een receptie die je zelf budgetvriendelijk kunt maken met bubbels en tapas, gevolgd door een menu van een externe cateraar. Denk aan een foodtruck met frietjes, pizza, pasta- of wokgerechten of zelfs oliebollen. Het zorgt voor een onvergetelijk moment en je hoeft zelf niet bezig te zijn met de afwas of het kokerellen. Zo wordt het een feestje in stijl om zelf volop van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *