Interieur

Je keuken verbouwen? Let op deze zaken

Om een lekker diner op tafel te krijgen, brengen we alvorens het tafelen heel wat tijd door in de keuken. Daarnaast is een open keuken al even een trend, waardoor het verschil met de woonkamer een stuk kleiner geworden is. Is je huidige keuken wat verouderd? Dan is het een goed idee om deze te vernieuwen, maar begin hier nooit onvoorbereid aan. Hier vind je alvast de belangrijkste zaken waar je op moet letten. 

© Pixabay.com

Keukenontwerp 

Heb jij het perfecte plaatje van je droomkeuken in je hoofd? Laat dit dan alvorens het renoveren op papier zetten. Dit zet je aan om na te denken over hoe je de ruimte wil in delen, waardoor er geen fouten in het eindresultaat zitten. Een moodboard is een andere inspirerende manier om een beeld te krijgen van je ideale keuken, maar dan eerder op vlak van stijl en inrichting. 

Kostenplaatje 

Eens je het ontwerp klaar hebt, zal je een duidelijker beeld hebben van het uiteindelijke kostenplaatje. Zo weet je of je best enkele wensen nog wat bijstelt, of niet. Onthoud dat de prijs van eenzelfde product soms enorm kan verschillen. Daarom is het slim om enkele offertes aan te vragen bij meerdere keukenwinkels en leveranciers. Je keuze gemaakt? Hoe gênant het misschien ook is, vraag nog snel naar een korting. Die loopt soms op tot 30 procent. 

Apparatuur 

Voor het kiezen van de juiste apparatuur, reflecteer je best even over het gebruik van je huidige keuken. Ben je bijvoorbeeld een echte hobbykok? Neem dan geen combi-oven, maar een aparte microgolfoven en oven. Daarnaast investeer je best in kwaliteit zodat je keuken langer meegaat, maar houd hier rekening met relevantie. Heb je wel echt een A-merk keukenrobot nodig met meerdere technologische snufjes als je diner altijd eenvoudig en snel moet zijn?  

© Pixabay.com

Materialen 

Denk ten vierde goed na over welke materialen je wil verwerken in je nieuwe keuken. Die bepalen dan ook de uiteindelijke uitstraling ervan. Verliefd op de Scandinavische stijl? Ga dan voor een natuurlijk materiaal zoals hout. Of fan van een eigentijdse keuken? Dan kies je bijvoorbeeld voor een keukenwerkblad uit marmer. 

Verlichting 

Tenslotte creëert de juiste keukenverlichting een aangename sfeer. Een open keuken is momenteel een absolute trend, waardoor deze het liefst evenveel gezelligheid uitstraalt als de woonkamer. Hiernaast dient de verlichting ook functioneel te zijn, want een slecht zicht is allesbehalve efficiënt om een lekker diner klaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *