Lifestyle

Instagramwaardig, lentefris en op de grill

Ruik jij het ook? Zoete bloemen, de warme zon piept tussen de wolken, de geur van gerookte kruiden. De zonnebril wordt bovengehaald, de aardappelen in zilverpapier gedraaid en de tuinstoelen worden opengeklapt. Het barbecueseizoen is ingeluid! Dat lentegeluk deel je maar al te graag met je vrienden, aan tafel, maar ook online. Enkele tips voor een origineel en Instagramwaardig tuinfeest.

© Pixabay.com

Hout is goud

Weg met de plastic tuintafel. Ga voor een stijlvolle en duurzame set. Hout is een natuurelement. Daarom past het zo goed in het geheel van je tuin. Als je ze goed onderhoudt, gaan je houten tafel en stoelen decennia lang mee. Geraak je dat dan niet beu? Neen, je kan makkelijk variëren met de kussentjes en tafelbedekking. Als je het echt beu bent, kan er zelfs een laagje verf overheen. Oog je op een moderne look? Kies voor strakke lijnen. Wie een meer natuurlijke of bohemian tuin heeft kan met lichte, fijne houtsoorten en bamboe variëren. Of misschien ben je wel handig? Dan kan je zelf een tuinset in mekaar timmeren met oude palletten.

Houd het licht

De basis is er al. Je meubilair, de tuin- of terrasomgeving en het Belgische barbecueweer. Aan dat laatste kan je helaas niks veranderen. Wat wel in jouw handen ligt, is de decoratie. Pluk verse bloemen of passeer langs je lokale florist. Plaats enkele planten of gedroogde grassoorten rondom de tafel. Je waant je zo in de wilde natuur. Om het zomergevoel aan te wakkeren kan je voor lichte themakleuren gaan. Een donkere tint maakt alles zwaarder. Wit, van de servetten tot fijne vlierbloemen of lelies. Wit oogt chic en neutraal. Mag er wat meer pit in zitten? Mix pasteltinten in alles wat op tafel staat. Een lichtgroene tafelloper, gele citroenen en lichtblauwe vergeet-mij-nietjes. Maar ook rosé wijn of zacht gekleurde macarons. Hoe meer kleur, hoe geslaagder het pastelthema.

© Pixabay.com

Frisse drankjes

Moet je nog wijn kopen? Kies dan voor mooie (en lekkere!) flessen en stal die al uit op tafel in een ijsemmer. Maak ook je mock- of cocktail vooraf en giet die in een fleurige karaf. Om alles in balans te houden, voorzie je natuurlijk voldoende water. Gebruik in de plaats van flessen gewoon kraantjeswater, handig en stijlvol in een mooie dispenser met tap. Zwier er nog wat ijsblokken en citroenen in, en de instagrammable verfrissing is binnen. 

Potten en pannen

Eens het eten klaar is, heb je geen tijd om alle bordjes mooi te dresseren. Al is dat nu net wat zo mooi op de foto gaat. Daarom is voorbereiding je beste vriend. Maak alle slaatjes en side dishes vooraf en etaleer ze als een buffet op tafel. Gebruik kleurrijke, toch passende, potjes en pannetjes met fantasieën. Wedden dat je bezoek eerst de camera bovenhaalt alvorens in het buffet te duiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *