Lifestyle

Zo vind je de baan die bij jou past in 2023

Een nieuw jaar en nieuwe kansen. Misschien wordt dit zelfs wel een heel spannend jaar voor jou. Overweeg je om je huidige baan op te zeggen en een geheel nieuwe kant op te gaan. Of misschien studeer je dit jaar wel af en betekent dit dat je je nu pas écht op de arbeidsmarkt gaat begeven. Een nieuwe baan is altijd spannend. Belangrijk is dat je natuurlijk wel de baan vindt die bij jou past. Als je plezier hebt in het werken, dan hoeft het werk nooit als werk te voelen. Dan ben je pas echt rijk. Maar hoe vind je deze baan? Waar moet je zijn? Waar moet je zoeken? En hoe maak je de meeste kans om aangenomen te worden? Hieronder geven we enkele handige tips.

Bekijk de vacatures bij een recruitment bureau

Een recruitment bureau wordt ingeschakeld door bedrijven om snel goede vakmensen te werven en te selecteren. Het maakt dat het selectieproces een stuk soepeler verloopt en is met name voor grote bedrijven een prima optie om tijd te besparen. Dit biedt ook voordelen voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Zij kunnen terecht bij een recruitment bureau om geheel nieuwe vacatures door te bladeren.

Bovendien specialiseren ze zich vaak in verschillende sectoren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een baan in de agrarische of food sector? Waag dan een gokje bij Ceres recruitment. Hier vind je alle vacatures die op dit moment beschikbaar zijn binnen deze sector.

Licht mensen in je omgeving in

Het hoeft echt geen geheim te zijn dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Misschien zijn er juist wel mensen in je omgeving die een goed idee hebben. Of die weten dat er een vacature vrijkomt bij een bedrijf waar zij werkzaam zijn. Deze contacten zijn altijd handig als je een nieuwe baan zoekt. Zo kom je achter vacatures die je nog niet online kunt vinden of kan er misschien zelfs een goed woordje voor je gedaan worden. Ook zullen zij misschien zo meer uitkijken naar vacatures. Doe hier je voordeel mee.

© Pexels.com

Hoe maak je de meeste kans om aangenomen te worden?

Eindelijk. Je hebt de vacature van je dromen gevonden en dan word je ook nog eens uitgenodigd op gesprek! Je geluk kan niet op. Maar toch ontstaan er ook twijfels. Want als je iets zó graag wilt, hoop je ook dat je de meeste kans maakt om aangenomen te worden.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je daarom goed in. Niet alleen als het gaat om de functie, maar ook het bedrijf. Waar staat het bedrijf voor? Zijn er dingen die je extra aanspreken? Goed om hier alvast over na te denken.

Welke eisen stonden er in de vacature? Voldoe je aan al deze eisen? Dan heb je vaak al een plusje achter je naam staan. Wanneer je aan één of meerdere eisen niet voldoet, dan zul je jezelf moeten overtreffen tijdens het gesprek. Ga dus nooit zonder voorbereiding een gesprek aan, maar denk er van tevoren echt over na en beeld je in welke vragen er gesteld kunnen worden. Zo word je minder snel overrompeld tijdens het echte gesprek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *