Interieur

Zo integreer je een kunstwerk in je interieur

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je kunst in je interieur kunt laten terugkomen. Één van die manieren is om er echt een statement mee te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om het op een subtielere manier terug te laten komen in je interieur. Ben jij in het bezit van één of meerdere kunstwerken en ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt integreren in je interieur? In dit blog geven we je een aantal leuke tips.

Zo integreer je een kunstwerk in je interieur
© Pixabay.com

Een schilderij in de zithoek

Als je in het bezit bent van een schilderij waar je heel erg trots op bent, geef het kunstwerk dan een plek waar het opvalt en waar mensen het goed kunnen zien. Op deze manier maakt het schilderij echt een statement. Je kunt het bijvoorbeeld boven de bank hangen in de zithoek, waar het enorm opvalt. Je kunt het schilderij dan het beste zo ophangen, dat deze niet precies in het midden hangt, dat geeft het vaak een wat tuttig uiterlijk. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende schilderijen bij elkaar in een groep te hangen. De mix van diverse vormen en kleuren geeft het een speels uiterlijk.

Een expositie in je eigen huis

Als je een mooie hal hebt die wel iets extra’s kan gebruiken, hang hier dan jouw favoriete kunstwerken neer. Op deze manier creëer je een soort van expositie in je eigen huis. Wanneer mensen bij je op bezoek komen, kunnen ze direct al jouw kunstwerken bewonderen. Schilderijen kunnen naast elkaar gehangen worden in verschillende maten, maar het is dan wel belangrijk dat bovenkant of onderkant altijd op dezelfde hoogte gehangen worden. En als je jouw kunstwerken in lijsten hebt geplaatst, maak dan de keuze voor één soort lijst. Hiermee creëer je eenheid.

Kunst in de kast

Een andere mogelijkheid om je kunstwerken te exposeren, is door ze te plaatsen in een mooie kast. Een mooie wandkast is hier perfect voor. Omdat de kast bestaat uit open vakken is het altijd zichtbaar en je kunt meerdere kunstwerken kwijt op dezelfde plek. Kun je geen perfecte kast vinden, dan zou je er ook een op maar kunnen laten maken. Zo weet je zeker dat al je kunstwerken perfect in de kast passen. Om te zorgen voor een mooi geheel is het dan wel belangrijk dat zowel de kast als de kunstwerken een materiaal of kleur hebben dat ze met elkaar verbindt. Een vitrinekast is een perfecte oplossing als je jouw kunstwerken vrij wilt houden van stof.

Zo integreer je een kunstwerk in je interieu
© Pixabay.com

Kunst in nissen

Heb jij in je interieur in bepaalde ruimtes veel nissen? Dan zou dit een perfecte plek zijn om je kunstwerken te etaleren. Je zou bijvoorbeeld de achterkant van de nis kunnen verven in een donkere kleur. Hierdoor krijg je meer diepte en het zorgt ervoor dat jouw kunstwerk nog beter tot zijn recht komt. Als finishing touch zou je zelfs de nis kunnen verlichten met een lampje. Dit zorgt ervoor dat jouw kunst altijd verlicht wordt en nog mooier uitkomt.

Een kunsthoek creëren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kunstwerken wat subtieler in je interieur te laten terugkomen. Je kunt dan een klein hoekje creëren waar je je kunst uitstalt. Het is dan niet prominent in de ruimte aanwezig, maar het heeft wel een mooie plek. Bijvoorbeeld op de salontafel naast de bank, of onder je tv meubel. Zichtbaar, maar rustig en subtiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *