Interieur

Eettafels en eetkamerstoelen, een must in ons interieur!

De juist eettafel en bijpassende eetkamerstoelen kiezen, het is een stuk moeilijker dan je zou denken. De eetkamer is toch een vrij centraal punt dat bij de woonkamer hoort. Zeker wanneer de woonkamer en de eetkamer in elkaar overlopen, moet je met nog meer criteria rekening houden. Maar wees gerust, je hoeft niet in volle paniek aan de zoektocht te beginnen. Dankzij de volgende tips weet jij al veel beter hoe te beginnen aan de zoektocht naar eettafels en eetkamerstoelen.

Eettafels en eetkamerstoelen, een must in ons interieur!
© Pixabay.com

De perfecte eettafel voor jouw eetkamer vinden

Heel veel mensen gaan bij het kiezen van een eettafel direct kijken naar wat voor soort stijl ze mooi vinden. Perfect normaal natuurlijk, maar dat is niet meteen het allerbelangrijkste als het gaat om eettafels. Bij het kiezen en aankopen van een eettafel is het heel belangrijk om in de eerste plaats te kijken naar hoe groot jouw eetkamer of woonkamer is. Er moet voldoende plaats zijn rond de tafel en je moet rekening houden met de eetkamerstoelen die nog aan de tafel worden geplaatst. Bij een grote kamer is een massieve tafel heel leuk, wanneer de ruimte wat kleiner is, kan je kiezen voor een ronde tafel.

Bij het kiezen van eettafels, moet ook rekening gehouden worden met het sociale leven. Ontvangen jullie vaak familie en vrienden thuis, dan moet je kiezen voor een grotere tafel met veel plaats aan. Zijn jullie bijvoorbeeld maar met zijn twee en komt er niet vaak volk over de vloer, dan kan je de grootte van de eettafel wat beperken. Wat de stijl betreft, moet de eettafel natuurlijk wel passen bij het interieur van de kamer.

Eettafels en eetkamerstoelen, een must in ons interieur
© Pixabay.com

Hoe de juiste eetkamerstoelen kiezen?

Na het kiezen van de eettafel, kan de zoektocht naar eetkamerstoelen natuurlijk niet uitblijven. Ook voor het kiezen van eetkamerstoelen kunnen we een paar tips meegeven die jou kunnen helpen bij deze zoektocht. Eerst en vooral is het aangeraden om de hoogte en de breedte van de eetkamer die je hebt gekozen te weten. Op die manier kan je inschatten hoe hoog de eetkamerstoelen maximum mogen zijn en hoeveel stoelen je aan de eettafel kan plaatsen. De hoogte van de onderkant van het tafelblad meten is daarbij heel erg aangewezen!

Eetkamerstoelen moeten comfortabel zitten. Ga dus eens zitten wanneer je op zoek bent naar de perfecte stoelen. Blijf er een tijdje in zitten om te weten of ze ook voor langere tijd goed zitten. Kan je met de voeten aan de grond? Zitten ze ook nog lekker wanneer je wat achteruit gezakt zit? Verder is het ook belangrijk om te kiezen voor praktische eetkamerstoelen. Heb je kinderen? Dan moet je kiezen voor stoelen die gemakkelijk schoon te krijgen zijn. Comfortabele stoelen die zacht zitten, zijn dan weer aangewezen wanneer je regelmatig mensen over de vloer krijgt die wel eens blijven eten. Het is dus aangeraden om goed naar de woon- en leefsituatie te kijken.

Als je met al deze tips rekening houdt, vind jij vast in geen tijd de perfecte eettafel met de juiste eetkamerstoelen daarbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *