Interieur

Ontdek de meerwaarde van luxe kantoormeubels voor jouw werkplek

Een mooie kantoorinrichting is vaak het uithangbord van een bedrijf. Het zorgt er bovendien voor dat medewerkers productiever zijn en met meer plezier naar kantoor komen. Daarom doe je er goed aan te investeren in een luxe kantoorinrichting. Het is een absolute meerwaarde voor je bedrijf!

© Pixabay.com

Wat zijn de voornaamste voordelen van mooie kantoormeubels?

De receptie of de kantoren van je medewerkers vormen het visitekaartje van je bedrijf. Bezoekers of klanten die in een aangename ruimte ontvangen worden, zullen een positieve indruk hebben van het bedrijf. Ontdek hieronder nog meer voordelen van luxe kantoormeubels en waarom je er goed aan doet erin te investeren.

1. Je zet de bedrijfscultuur in de verf

Wanneer je investeert in een goede kantoorinrichting, geef je indirect aan dat mensen binnen het bedrijf belangrijk zijn. Je wil dat ze zich goed voelen in hun kantoorruimte en graag naar het werk komen. Belangrijke pijlers in de bedrijfscultuur zoals kwaliteit en een goede sfeer dienen zich natuurlijk ook te weerspiegelen in de kantoorinrichting.

2. Je verhoogt de productiviteit van je medewerkers

Luxe kantoormeubels en kwalitatieve, ergonomische bureaustoelen zorgen ervoor dat je medewerkers minder snel last zullen hebben van lichamelijke klachten zoals pijn in de rug, nek, polsen en schouders. Voelen je medewerkers zich bovendien goed op kantoor, dan zal de productiviteit automatisch stijgen.

3. Je kan je imago boosten

Richt jouw bedrijf zich op het high end segment (producten of diensten), dan is het zeker een goed idee om luxe kantoormeubelen aan te schaffen. Ze zullen je klanten en medewerkers een gevoel van exclusiviteit en klasse geven.

Less is more

Hoe richt je je kantoorruimtes nu het best in? Om te beginnen is het aangeraden om voldoende ruimte en licht te voorzien. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Kies daarnaast ook gepaste kunstverlichting uit. Een ruimtelijk gevoel is ook belangrijk om van je kantoor een aangename werkruimte te maken.

Wat de kantoorinrichting betreft geldt het motto: overdaad schaadt. Houd het dus zo simpel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor enkele sobere kantoormeubels en vul aan met unieke eyecatchers. Combineer een robuuste, luxueuze bureaustoel met een designlamp om het geheel een originele look te geven.

© Pixabay.com

Maar laat je voor de inrichting van je kantoor zeker niet beperken tot 1 look. Je kan gaan voor verschillende stijlen. Zo is een industriële look tegenwoordig heel populair, zeker wanneer je bedrijf gehuisvest is in een oud pakhuis of fabrieksgebouw. Wanneer je voor deze look gaat, is werken met natuurlijke materialen, onafgewerkte muren en zichtbare leidingen een must. Luxe kantoormeubels werken het geheel af en maken het elegant.

Ga je eerder voor een klassieke stijl? Dan kan je werken met sierelementen in het plafond, parket vloeren en met hout afgewerkte wanden. Zo laat je zeker en vast een stijlvolle indruk na.

Welke stijl je ook kiest, vergeet zeker geen aandacht te besteden aan de akoestiek van de ruimte. Gebruik bijvoorbeeld geluiddempende en akoestische wandpanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *