Interieur

Dit zijn de redenen om te kiezen voor houten jaloezieën

Raambekleding is ontzettend belangrijk voor de sfeer binnen een woning, en niet te vergeten de praktische kanten. Nu valt er ontzettend veel te kiezen op gebied van raambekleding en kun je ook prachtige diverse type raambekleding combineren met elkaar. In dit artikel kijken we naar de voordelen van houten jaloezieën. Wat maakt dit product zo geliefd en waarom zou je er zelf ook voor kiezen? Je leest het binnen dit artikel.

© Pixabay.com

Houten jaloezieën, een natuurlijk product

Binnen ons interieur zien we graag natuurlijke producten terug, zoals onbehandelde houten kasten en tafels, in plaats van een goedkopere kwaliteit fineer kastjes. Dit geldt ook voor raambekleding. Niet voor niets vormen shutters en houten jaloezieën al geruime tijd de absolute trend op gebied van raambekleding. Beiden zijn natuurlijke producten en bieden een hoge mate van praktisch comfort.

De verschillen tussen shutters en houten jaloezieën in een notendop:

  • Shutters zijn houten jaloezieën gemonteerd in een houten behuizing en vormen hierdoor als het ware luiken, binnenshuis geplaatst.
  • Houten jaloezieën zijn niet in een behuizing gebouwd en zijn hierdoor voordeliger in aanschaf, maar zijn minstens zo sfeervol!

Vergeet kunststof

Heb jij genoeg van kunststof raambekleding, zoals de duo-rolgordijnen? Een werkelijk rijke, sfeervolle woning creëer je met de aanschaf van houten jaloezieën. In principe zijn overgordijnen niet meer nodig, want bij het sluiten van de jaloezieën wordt er een buffer gevormd tussen de raampartij en de binnenruimte waardoor warmte wordt vastgehouden.

Laten we de voordelen van houten jaloezieën eens op een rijtje zetten.

© Pixabay.com

Voordelen van houten jaloezieën!

Wat zijn nu de grote voordelen van houten jaloezieën? Hieronder tref je de belangrijkste punten op een rij:

  • Zonwerend: de jaloezieën zijn praktisch 180 graden verstelbaar, waardoor jij de jaloezieën zo kunt afstellen dat zij zonwerend zijn. Kies in dat geval bij voorkeur voor witte, of lichte jaloezieën, voor een optimaal effect.
  • Anti inkijk: bij gesloten houten jaloezieën hoef je absoluut niet bang te zijn voor inkijk: niemand kijkt immers door hout heen (in tegenstelling tot sommige kunststof raambekleding).
  • Lichtinval reguleren: je bepaalt zelf hoe je de lichtinval in huis wilt reguleren, iets naar boven gedraaide jaloezieën zorgen voor minder licht en inkijk, terwijl de positie schuin naar beneden gedraaid juist voor meer lichtinval zorgt.
  • Grote keuze: houten jaloezieën zijn in vele kleurschakeringen verkrijgbaar, van wit tot antraciet of zwart en vele tinten hier tussen. Of ga jij voor houtkleurig, ook dit behoort tot de mogelijkheden!
  • Op maat te maken: bepaal zelf hoe jij je ramen wilt bekleden met jaloezieën. Door ze op maat te laten maken kun je voor een brede strook kiezen, of voor tussenmaten. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk bij een te openen raam kunt komen, of dat je juist een eenheid creëert in de breedte.

Waar je ook voor kiest, houten jaloezieën zijn ook nog eens perfect te combineren met gordijnen. Inbetween gordijnen, of overgordijnen combineren prachtig met de natuurlijke look van houten jaloezieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *