Interieur

Zo shop je de mooiste eetkamerzetels

De eetkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in je woning. De kamer moet gezellig en sfeervol zijn, maar ook die plek waar je lekker lang en comfortabel kunt tafelen. Bij dat laatste komen natuurlijk de eetkamer zetels in de belangstelling: deze moeten namelijk jouw comfort garanderen (en je interieur nog een stukje mooier maken!). Wat zijn de mooiste zetels? Wij vertellen het je.

© Pexels.com

De vorm kiezen

De ene zetel is de andere niet. Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende vormen, stoffen en materialen voor zetels. Zo heb je zetels met een rugleuning, armleuningen en zitting voor een groot comfort. Houd je meer van subtiel of strak? Dan is een zetel zonder armleuningen en aparte rugleuning en zitting misschien meer passend voor je.

De stof kiezen

Zetels kun je in allerlei stoffen en materialen krijgen. Zo heb je leren zetels, die vaak een strakke en moderne indruk geven. Lederen zetels zijn makkelijk schoon te houden en worden vaak met de jaren alsmaar mooier. Ze vragen wel wat onderhoud. Daarnaast heb je uiteraard ook nog stoffen zetels, van bijvoorbeeld fluweel, bouclé of teddy. Dit type stoel is lekker zacht en warm. Wel vraagt het om een goede waterafstotende spray om vlekken te verwijderen. Heb je huisdieren? Dan zijn stoffen zetels gevoelig voor haren en lusjes.

Wat past bij mijn interieur?

De zetels blijven een belangrijk middelpunt in de ruimte, dus je wilt zeker zijn dat deze passen bij je bestaande interieur. Je kunt kiezen om verschillende kleuren zetels te combineren of juist voor één geheel te gaan: wat het ook is, zorg dat de kleuren aansluiten bij jouw wensen en behoeften voor het interieur. Een gekke afstekende kleur kan bijvoorbeeld perfect passen in een strak en modern interieur!

© Pexels.com

Zo blijven je zetels mooi

Het werd hierboven al even genoemd, maar leren zetels blijven het mooiste door het leer goed te onderhouden met een speciale spray. Echt leer wordt tot slot vaak mooier en zachter naarmate het gebruik toeneemt, dus dat is een pluspunt. Voor fluwelen zetels is het belangrijk om de zitplek zo nu en dan goed op te “vegen” zodat er geen zitplek komt.  Daarnaast is, zoals hierboven genoemd, een behandeling met waterafstotende spray om vlekken er makkelijk uit te krijgen ook sterk aan te raden. Zonde als er rode wijn op je witte zetel komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *