Interieur

Luxe, stabiel, duurzaam & stijlvol: Thermowood!

Als u op zoek bent naar duurzaam hout voor buitenprojecten met een prachtige uitstraling, dan is thermowood van HOUTvakman.be zeker het overwegen waard. Dit unieke hout, ook wel bekend als thermohout, is thermisch gemodificeerd om de duurzaamheid te verhogen. 

© Houtvakman.be

Thermische modificatie is een proces waarbij hout wordt verhit onder zuurstofarme omstandigheden, meestal bij temperaturen boven de 180°C. Dit proces transformeert het hout en maakt Thermowood aanzienlijk duurzamer en sterker dan onbehandeld hout. Bovendien wordt het vochtgehalte tijdens dit proces sterk verminderd, tot ongeveer 8-12%, waardoor thermohout veel minder vatbaar is voor schimmels en houtrot. Het resultaat is duurzaam, sterk & stabiel hout dat niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd is, maar ook een warme en luxueuze uitstraling heeft: Ideaal voor hoogwaardig zichtwerk zoals bijv. een houten terras of houten gevelbekleding. Bij HOUTvakman.be bieden we verschillende houtsoorten, en hier delen we graag meer informatie over.

Welke thermowood houtsoorten zijn er?

Hoewel vrijwel elke houtsoort thermisch gemodificeerd kan worden, kiezen we in de praktijk vaak voor voordelige zachte houtsoorten die ruim beschikbaar zijn. Deze houtsoorten bieden na modificatie de meeste voordelen qua duurzaamheid. Ons assortiment omvat verschillende houtsoorten, waaronder ayous, fraké, grenen, vuren, en essen. Over het algemeen hebben deze houtsoorten na thermische behandeling een duurzaamheidsklasse van 1 of 2. Er zijn echter aanzienlijke verschillen in structuur, kleur, prijs, en eventuele onvolkomenheden zoals noesten en pineholes.
Thermo ayous bij HOUTvakman.be is de meest populaire thermowood houtsoort en staat bekend om zijn prachtige uitstraling, met een warme kleur en een egale structuur met weinig noesten. Ayous is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid en esthetiek in één. Bij HOUTvakman.be vindt u altijd een thermowood houtsoort die aansluit bij uw wensen en budget. Als u meer wilt weten, nodigen we u uit om een kijkje te nemen op onze website. Daar vindt u uitgebreide informatie, evenals prachtige productafbeeldingen en video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *