Interieur

Waarom ons interieur zoveel houdt van hout

Interieurtrends komen en gaan – en de laatste tijd lijkt het nog een pak sneller te gaan dan vroeger! Waren we eerst nog helemaal into strak minimalistisch zwart en wit, werd het even later japandi en dan ineens moest alles rond, vrolijk en kleurrijk! Je zou op den duur niet eens meer durven veranderen van stijl, uit schrik dat het morgen alweer passé is. Gelukkig zijn er een paar interieurklassiekers die elke trend doorstaan en dus écht tijdloos zijn. Onze favoriet: hout! Waarom we zo fan zijn van dit tijdloze materiaal, lees je hier!

Waarom ons interieur zoveel houdt van hout
© Pexels.com

Heerlijk warm

Als er één ding is dat we belangrijk vinden in ons interieur, dan is het de warmte ervan. En dat mag je gerust op twee manieren begrijpen! Aan de ene kant hebben we echt niet graag koud, maar aan de andere kant willen we ook dat onze inrichting een lekker warme vibe heeft. Hout biedt een antwoord op beide issues. Zo is een houten vloer letterlijk een pak warmer aan de voeten dan bijvoorbeeld een natuurstenen of betonnen vloer, maar een woning met bijvoorbeeld houten deuren ademt meteen een veel warmere en gezelligere sfeer uit dan mochten die deuren bijvoorbeeld van glas of aluminium zijn. 

Flexibel en veelzijdig

Je merkt het misschien aan onze blog, maar wij vinden dus heel veel stijlen leuk en veranderen nogal vaak van inrichting. Ook daarom zijn we zo’n fan van houten elementen in ons interieur. Het is de meest flexibele en veelzijdige van alle materialen. Wil je je ramen of deuren in een nieuw kleurtje steken? Geen probleem: hout is zo geverfd. Bij pvc of aluminium is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. En ook houten meubels hebben die flexibiliteit. Je kan ze schuren, schilderen en pimpen zoals jij dat wil.

© Pexels.com

Natuurlijk, hout!

Last but not least: we houden van hout omdat het een stevig en natuurlijk materiaal is. Wanneer je ervoor zorgt dat je hout de juiste certificering heeft, komt het uit speciaal daarvoor aangeplante bossen en wordt er dus geen bestaand bos voor gekapt. Doordat hout natuurlijk is, ademt het ook – goed voor de luchtkwaliteit in huis. Het is daarnaast ook nog eens akoestisch dempend, wat de sfeer in je ruimte helemaal ten goede komt. Ben je je houten item echt beu? Dan kan je het ook volledig ecologisch recycleren, want er kwamen geen kunststoffen aan te pas. Wat ons betreft kan er dus niets op tegen de tijdloze houdbaarheid van hout! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *