Interieur

De 4 meest populaire verbouwingen van het moment

Nu de spaarrentes qua rendement weinig tot niets meer voorstellen, kiezen veel woningeigenaren ervoor om hun geld te investeren in het verbouwen of renoveren van hun woning. Liefst één op de twee Belgen besluit om, na de aankoop van een woning, de handen uit de mouwen te steken en het huis te gaan renoveren of verbouwen. Er zijn tal van klussen en verbouwingen die je kunt oppakken om je woning meer waard te laten worden. Welke renovatieklussen of verbouwingen zijn op dit moment populair? Doe inspiratie op met onze top vier.

De vier meest populaire verbouwingen van het moment
© Pixabay.com

1. Het plaatsen van een schuifpui

De laatste jaren hebben veel mensen ervoor gekozen om een schuifpui te plaatsen. Schuifpuien maken niet alleen je woning een stuk meer waard en verdienen zich dus snel terug, maar hebben nog meer voordelen te bieden. Een belangrijk voordeel van schuifpuien is dat, zeker als je kiest voor een kunststof uitvoering, deze prima isoleren. Tegelijk laten puien, door hun grote glazen oppervlakte, veel zonlicht binnen. Met name in de herfst- en wintermaanden kun je zo optimaal profiteren van gratis extra licht en warmte. Voordelig aan schuifpuien is verder dat ze geen ruimte innemen in de tuin (zoals bij openslaande deuren) en in tal van kleuren, maten en modellen verkrijgbaar zijn. Een pui installeren is dan ook een prima keuze als je de woning wilt aanpakken!

2. Een carport plaatsen

Populair als verbouwing is ook het plaatsen van een carport. Carports bieden een ideale plek om je auto veilig te stallen. Het dak beschermt jouw wagen tegen weersinvloeden. Omdat de carportruimte open is, vindt er geen condensatie op je auto plaats (zoals in een afgesloten garagebox), waarmee de kans op roestvorming aanzienlijk wordt gereduceerd. Verder kun je de carportruimte benutten om allerlei spullen in op te slaan, zoals gereedschap, speelgoed van de kinderen enzovoort.

De 4 meest populaire verbouwingen van het momen
© Pixabay.com

3. Een nieuwe badkamer

De badkamer is een van de plekken waar je even lekker tot jezelf kunt komen. Een comfortabele badruimte, bijvoorbeeld met een lekkere regendouche, betekent een prima en frisse start van de dag. Maar ook een badkuip of jacuzzi is natuurlijk heerlijk om even op adem te komen als je wakker wordt of thuiskomt van je werk. Niet voor niets is de badkamer dan ook een van de ruimten die in België vaak en veel gerenoveerd worden. Een nieuwe, frisse badkamer kun je op allerlei manieren realiseren. Pak je de badkamer aan, dan is de verlichting iets om goed op te letten. Door voor slimme led-verlichting te kiezen, kun je bijvoorbeeld een hoop energie besparen. Verder kun je bij een verbouwing van je bad of douche de ruimte efficiënter indelen, een nieuw toilet en een douchecabine installeren en zo het comfort in de badkamer aanzienlijk verhogen.

4. Schilderen van muren en kozijnen

Een relatief simpele en daarmee populaire verbouwingsklus is de kozijnen, muren en/of wanden in je woning een opknapbeurt geven. Dit is een klus die niet al te ingewikkeld is en veel mensen daarom zelf oppakken. Belangrijk bij het schilderen is dat je voor goede verf kiest en de woning tijdens het schilderen goed lucht. Heb je geen zin in of wil je minder schilderwerk in de toekomst? Overweeg dan om bij een verbouwing kunststof kozijnen te plaatsen. Niet alleen isoleren deze kozijnen beter dan houten varianten, ze zijn ook in allerlei soorten en profielen verkrijgbaar en een duurzame keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *