Beauty

Oorringen, geliefde sieraden voor elke dag

Oorringen zijn misschien wel de meest gedragen en geliefde sieraden ter wereld. Bijna iedere vrouw en man, met gaatjes in de oren, heeft ze wel in huis. De combinaties met oorringen zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor een simpele minimalistische zilveren ring, maar ook voor grote gouden statement ringen. Ook ringen met gekleurde kraaltjes, steentjes of met een leuk bedeltje zijn helemaal hip.

Oorringen, geliefde sieraden voor elke dag
© Pixabay.com

De geschiedenis van de oorbel

Oorringen, oftewel oorbellen werden voor het eerst 3.000 jaar voor Christus in het Midden Oosten gebruikt. Om mensen uit een ander gebied en met een andere godsdienstige identiteit er anders uit te laten zien, kregen zij oorbellen in. Zo zagen ze er anders uit en kon er makkelijk onderscheid worden gemaakt. Na verloop van tijd werd de oorbel meer gebruikt als mooie versiering en accessoire.

Toen er in de Middeleeuwen veel hoeden en pruiken werden gedragen, werd de populariteit van de oorbel iets minder. Het was immers niet meer zo praktisch. Toen in 1900 de kapsels weer veranderden, kwam de oorbel weer helemaal terug. Rond deze tijd werden ook de clip-oorbellen uitgevonden. Hiervoor had je geen gaatjes in je oren nodig. Toen ook de modellen- en filmindustrie opkwam rond deze tijd, ging het helemaal hard. Mensen werden toen geconfronteerd met de schoonheid van mensen en de accessoires die zij droegen.

De leukste trends

Tegenwoordig is de oorring niet meer uit het straatbeeld te denken en zijn er superveel hippe trends.

Layering

Je oorbellen layeren is een van de populairste trends momenteel. Dit betekent meerde gaatjes in je oren waar je diverse ringen en oorbellen met elkaar combineert. Dit kunnen enkel ringen zijn, maar ook ringen in combinatie met knopjes of andere soorten oorbellen. Ook is het leuk om niet in beide oren dezelfde oorbellen te dragen. Het is juist leuk als beide oorbellen anders zijn, maar wel bij elkaar passen.

Oorringen, geliefde sieraden voor elke da
© Pixabay.com

Ear cuffs

Wil je wel graag oorbellen dragen, maar geen (extra) gaatjes schieten? Dan kan je natuurlijk voor de clip-oorbellen gaan, maar ear cuffs zijn ook een goede oplossing. Een ear cuff is een nep piercing, te koop in allerlei vormen en maten. Je kan hem eenvoudig om je oorschelp heen schuiven en blijft goed vast zitten.

Hangers

Ook zijn ringen met daaraan een hanger een erg populaire trend momenteel. Je ziet ze met sterretjes, maantjes, bloemen of juist een leuke munt. Ze vallen extra op en de combinaties zijn eindeloos.

Minimalistisch

Een andere opvallende oorbellentrend zijn juist de minimalistische oorbellen. Waar een paar jaar geleden grote oorbellen vol kleur en tierelantijn populair waren, komen nu de subtiele sieraden weer helemaal terug. Een paar subtiele oorbellen kunnen in combinatie met een subtiel kettinkje, armbandje en ringen om de vingers, de outfit helemaal compleet maken.

Oorbellen cadeau doen

Of het nou voor kerst, een verjaardag of zomaar is: oorbellen zijn perfect om cadeau te doen! Het is alleen nog even kiezen of je voor goud, zilver of toch een leuk kleurtje gaat. Juist een wat subtielere oorring of wat grover. Zo heb jij een super leuk cadeau voor je beste vriendin, moeder of zus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *