Interieur

Dit zegt de inrichting van je huis over je persoonlijkheid

De inrichting van je huis vertelt meer over je persoonlijkheid dan je in eerste instantie zou denken. Ze zeggen weleens dat er geen betere plek is dan thuis en dat is dan ook de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Hoe jij je huis inricht zegt daarom veel over jouw persoonlijkheid. Onderstaande manieren van inrichten geven meer inzicht over jouw persoonlijkheid.

Dit zegt de inrichting van je huis over je persoonlijkheid
© Pixabay.com

De sokkenlade

Uit onderzoek blijkt dat mensen die heel erg perfectionistisch en geordend zijn, juist een sokkenlade hebben die enorm chaotisch is. De reden daarvoor klinkt logisch; wanneer je alles wat belangrijk is in je leven op orde hebt en prioriteit geeft aan de dingen die echt belangrijk zijn, waar moet je dan nog de tijd vandaan halen om je sokken geordend op te ruimen?

Onder je bed

Heb je geen rommel onder je bed liggen? Dat zou kunnen betekenen dat je angstig aangelegd bent. Het lijkt misschien ver gezocht, maar als je kijkt naar het grotendeel van de mensen, dan heeft bijna iedereen rommel onder hun bed liggen. Ook de mensen die een prachtig en geordend interieur hebben (op het eerste gezicht dan). Mensen die een beetje angstig en obsessief zijn, schuiven die stapel kleding bewust niet onder hun bed. Als je angstig bent wil je meer controle over je omgeving hebben. En ja, dus ook over die plek onder je bed die een ander toch nooit te zien krijgt.

Sierkussens

Ook dit verwacht je misschien niet, maar de prints op je sierkussens zeggen veel over je persoonlijkheid. Kies jij vaak voor dikke strepen op je kussens? Dit zegt dat je zelfverzekerd bent en dat de mening van anderen jou niets doet. Hou je meer van stippen? Dit betekent dat je altijd vrolijk bent en de grappenmaker bent onder je vrienden. Hou je juist meer van een kussen met een dierenprintje? Dat betekent dat je een creatief persoon bent. En kies je eerder voor een geometrisch patroon? Dat zegt dat je een georganiseerd persoon bent.

Dit zegt de inrichting van je huis over je persoonlijkhei
© Pixabay.com

De douche

De inrichting van de douche zegt niet zozeer iets over jouw persoonlijkheid, wel de tijd die je in de douche spendeert. Is de douche één van de favoriete plekken in jouw huis? De kans is dan groot dat je je af en toe alleen voelt. Dit betekent niet dat je dit ook bent. Het kan zijn dat je je onbegrepen voelt, of het idee hebt dat je ergens niet helemaal bij past. Douchen (of het nemen van het bad) kan je de emotionele warmte geven waar je naar op zoek bent.

Je bed

Maak jij je bed elke dag netjes op? Dat kan betekenen dat je je goed in je vel voelt, dat je met plezier naar je werk gaat en regelmatig in de sportschool te vinden bent. Psychologen geven aan dat mensen die hun bed opmaken blij zijn met hun leven en het idee hebben dat hun leven op orde is. Zie jij het opmaken van je bed als een tijdverspilling? Uit onderzoek blijkt dat je dan neerslachtig kunt zijn, het niet naar je zin hebt op je werk en het ook niet op kunt brengen om regelmatig naar de sportschool te gaan.

De muren

Heb jij veel inspirerende quotes aan de muur hangen? Dit kan erop wijzen dat je iemand bent met neurotische trekjes. Als je neurotisch bent, heb je je omgeving nodig om de dag positief door te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *