Brands

Een heerlijke namiddag zoet genieten

Niets zo heerlijk dan met vrienden afspreken! Maar hoe verras je je gasten in de setting van je huis, terras of veranda?  En wat zijn de toppers van jouw afternoon tea? Je ontdekt het hier. 

© Pixabay.com

Bij je gezelschap

Je wil misschien het patroon doorbreken van een traditionele tapasavond? Of je bent deze keer niet van plan om de hele avond in de keuken te staan terwijl het diner gang per gang wordt verorberd? Organiseer dan een afternoon tea met vrienden. 

Ingrediënten voor een gezellige namiddag? Lekkere koffie, homemade taartjes en goed gezelschap. Voor je het weet heb je een schitterende tijd achter de rug, terwijl jij zelf volop hebt genoten van je vrienden die je verwend hebt met zelfgemaakte lekkernijen.

Zoete verwennerij

Een leuke aankleding met een romantisch tafelkleed, een mooi koffieservies en bloemen doen het altijd goed om een leuke sfeer te creëren. Een niet te versmaden lekkernij op het menu is kwalitatieve koffie. Of je hem nu zelf door de filter giet, je gebruikmaakt van een traditioneel koffiezetapparaat of je houdt van het gemak van een koffiemachine met capsules, de geur van heerlijke koffie zal je gasten verleiden wanneer ze aankomen.

Ben je een barista in wording, kies dan voor een espresso met een heerlijk schuimlaagje waarin je de mooiste figuren maakt. Speur ook eens naar bijzondere koffievariëteiten zoals het uitgebreide gamma van illy. Heb je voldoende smaken in huis, dan kun je jouw vrienden een waaier aan heerlijke combinaties voorstellen. 

© Pixabay.com

Originaliteit op het menu

Om de traditionele menukaart te vervangen, kun je de verschillende koffievariëteiten die je in huis hebt op een krijtbord noteren en deze koppelen aan lekkernijen die je op een etagère plaatst. Denk hierbij aan scones, muffins, zelfgemaakte koekjes, pralines of stukjes chocolade met gevriesdroogd fruit. Een verleidelijk palet aan zoetigheden zorgt voor een extraatje bij de koffie en zal ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van je gasten toveren.

Taart en koffie

Wil je na de zoetigheden de eerste namiddaghonger stillen, dan kun je een lekkere, zelfgemaakte taart op tafel zetten.  Misschien heb je wel enkele fruitbomen in je tuin staan maar ben je het beu om er steeds weer confituur van te maken? Wees dan origineel en kies voor een appel- of perentaart met fruit uit eigen tuin. Super lekker en origineel om een lekkernij te serveren die je eigenhandig hebt gemaakt en niet bij de bakker om de hoek hebt gehaald. Het zal zeker geapprecieerd worden door je gezelschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *