Beauty

Zelf aan de slag met het verven van je haar

Heb je je eerste grijze haren inmiddels gezien of ga je graag voor een fris nieuw kleurtje? Veel vrouwen én steeds meer mannen verven hun haar. Hiervoor hoef je niet langer naar de kapper, want met onze tips kan je prima zelf thuis aan de slag met het verven van je haar.

Zelf aan de slag met het verven van je haar
© Pixabay.com

Kiezen van de juiste kleur en het juiste product

Als je van haarkleur verandert, is het belangrijk om een kleur te kiezen die past bij je huidtype. Een verkeerde kleur kan maken dat je er grauw uit gaat zien. Haarkleuren lopen op van koel naar warm met in het midden neutrale haarkleuren waarbij asblond een koele haarkleur is en rood een warme haarkleur. Als jij een koel huidtype hebt, kies je ook voor een koele haarkleur. Wil je je grijze haar kleuren, kies dan voor een kleur die niet te donker is. Je huid wordt zachter van kleur en als je haar te donker is, dan maakt dat je gezicht onnodig hard. Bedenk van tevoren wat voor type haarverf je zoekt. Hierbij kan je kiezen tussen een permanente kleuring waarbij de verf uit je haar moet groeien of een semi-permanente kleuring waarbij de kleur langzaam vervaagt na het wassen.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Voordat je gaat beginnen leg je alle spullen klaar. Neem de tijd als je je haar gaat verven, want als je moet haasten krijg je niet het gewenste resultaat en wordt het al gauw een kliederboel. Voor het aanbrengen van de haarverf gebruik je handschoenen en ook trek je oude kleding aan. Gebruik eventueel een wegwerpkapmantel om vlekken op je kleding te voorkomen. Zet daarnaast ook de verf en de verfset klaar. Smeer je nek en je hoofdhuid van tevoren in met vaseline. Als hier tijdens het verven wat verf op komt, dan haal je dat er op deze manier later makkelijk weer af. Was je haar de twee dagen voordat je wilt verven niet, verf pakt beter op ongewassen haar. Lees voordat je gaat starten de aanwijzingen op de verpakking goed door.

Zelf aan de slag met het verven van je haa
© Pixabay.com

Aan de slag

Je hebt ongeveer één tube verf nodig als je haar tot de schouders komt. Wees niet te zuinig, omdat je anders niet de gewenste dekking krijgt. Je mengt de verf volgens de instructies op de verpakking en brengt dit binnen 30 minuten na het mengen aan op je haar. Begin bij je voorhoofd en de rand langs je oren. Verdeel daarna je haar in delen en verf telkens stroken van je haar waarbij je van boven naar beneden werkt. Masseer de verf daarna goed in met je handen voor een gelijke verdeling. Nadat je je hele haar behandeld hebt, laat je het ongeveer 30 minuten inwerken afhankelijk van de gebruiksaanwijzing. Daarna spoel je de verf uit tot het water helder is. Breng nog een nabehandelingsproduct aan om de haarkleur te beschermen en de intensiteit te behouden. Droog daarna je haar met een handdoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *