Beauty

De perfecte dagelijkse verzorging voor je gezicht

Iedere huid is anders. Maar iedere huid verdient een goede dagelijkse verzorging. Er zijn verschillende producten op de markt te vinden, die jouw huid kunnen laten stralen en haar de verzorging kunnen bieden die ze nodig heeft.

De perfecte dagelijkse verzorging voor je gezicht
© Pixabay.com

Stap 1: make-up verwijderen

Een belangrijke stap die je eigenlijk elke dag moet uitvoeren: het verwijderen van make-up, als je dit uiteraard op hebt. Wanneer je dit laat zitten tijdens het slapen, kan dit negatieve gevolgen hebben: bacteriën blijven op je gezicht zitten en kunnen flinke schade aanbrengen. Er zijn gelukkig verschillende make-upremovers beschikbaar op de markt. Denk bijvoorbeeld aan lotions, micellair water en verschillende crèmes. Er zijn ook speciale make-upremovers beschikbaar die speciaal te gebruiken zijn voor je lippen of je ogen.

Stap 2: gezicht reinigen

Het reinigen van je gezicht is erg belangrijk, voor iedere huidtype. Na een lange dag ontstaat er een laagje van talg, zweet, vuil en dode huidcellen op je huid. Wanneer je je gezicht niet reinigt, blijft deze laag op je gezicht zitten en kan deze je poriën verstoppen, met onzuiverheden als gevolg. Gebruik daarom iedere dag een reinigingsgel of -mousse. Let wel op jouw huidtype en wat hier het beste bij past. Zo heeft een droge huid andere prioriteiten dan een vette huid.

Stap 3: gebruik een toner

Hoewel veel mensen deze stap lijken te vergeten, is deze onmisbaar in een perfecte dagelijkse verzorging voor je gezicht. Een toner zorgt voor het in balans houden van de pH-waarde van jouw huid. Hierdoor houdt jouw huid vocht beter vast en zal deze beter herstellen. Een op water gebaseerde toner wordt het meest aangeraden: deze bevat geen alcohol of geurstoffen en is dus niet schadelijk voor de huid. Ook vullen deze toners de huid aan met huidherstellende stoffen.

Stap 4: gezichtscrème

Een gezichtscrème beschermt overdag je gezicht en herstelt ’s nachts je huid. Een dag- en nachtcrème zijn dus een must in de dagelijkse verzorgingsroutine. Houd er wel goed rekening mee dat ieder huidtype om een ander soort crème vraagt. Zo is een nachtcrème vaak vettig, waardoor je deze misschien beter kunt overslaan als je last hebt van een vette huid. Een droge huid vraagt juist weer om een vocht inbrengende gezichtscrème. Zodra je dertig jaar of ouder bent, vraagt jouw huid weer om een voedende crème met extra vitamines.

De perfecte dagelijkse verzorging voor je gezich
© Pixabay.com

Tip: gebruik een gezichtsscrub

Een goede tip voor een goed gereinigde huid: gebruik zo af en toe een scrub. Maar niet te vaak: tweemaal per week is voldoende. Met een gezichtsscrub verwijder je dode huidcellen en voelt je gezicht zijdezacht aan. Ook je gezichtscrème zal beter opgenomen worden. Let wel op: gebruik alleen een gezichtsscrub, en geen body scrub: deze bevat korrels die niet geschikt zijn voor je gezicht en deze kunnen beschadigen.

Tip: gebruik een masker

Een masker laat je huid ontspannen en is daarom goed om te gebruiken, vooral na het gebruiken van een gezichtsscrub. Zo zijn er maskers te vinden met heerlijke geuren, maar ook met voedende of herstellende eigenschappen. Gebruik een masker dat past bij jouw huidtype en gebruik het niet iedere dag.

Tip: gebruik een serum of speciale crème

Mocht jouw huid extra verzorging nodig hebben, maak dan zeker gebruik van een serum of speciale crèmes. Deze verzorgen jouw huid en zullen een plaatselijk huidprobleem aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan puistjes, rimpels of schrale plekken. Mocht je gebruik willen maken van dergelijke serums of crèmes, breng deze dan aan nadat je je gezicht hebt gereinigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *