Lifestyle

3 tips om je gelukkiger te voelen op het werk

Werkgeluk is ongelooflijk waardevol. Hoe fijn is het om elke dag met een glimlach naar het werk te gaan? Om nooit tegen een dag op te zien en het fijn te vinden om weer aan de slag te kunnen? Natuurlijk is het onrealistisch om dit echt elke dag te verwachten. We hebben allemaal weleens een dag geen zin. Maar het is wel prettig als je dit gevoel het overgrote deel van de week ervaart. Jouw werkgeluk heeft immers ook een groot aandeel in je algemene geluksgevoel. Reden te meer om met een goed gevoel naar je werk te gaan.

© Pexels.com

Dat blijkt echter niet zo vanzelfsprekend te zijn als het lijkt. Er zijn genoeg mensen die niet op de juiste plek zitten. Mensen die elke dag met tegenzin naar het werk gaan. Of om welke reden dan ook, zich hier gewoon niet gelukkig voelen. Tijd om daar verandering in te brengen. In dit artikel geven we drie tips om je gelukkiger te voelen op het werk. 

Pak vaker je rust 

Ben jij iemand die altijd maar door blijft gaan? Die nooit eens op de rem trapt en liever geen ‘nee’ zegt? Dan is de kans groot dat je jezelf een keer voorbij gaat lopen. Je moet nou eenmaal ook je rust kunnen pakken. Ook op het werk is dit belangrijk. Het is niet voor niets verplicht om pauze te houden. Maak gebruik van het comfortabele kantine meubilair en zet je neer in een fijne stoel, neem echt je tijd om te eten en te relaxen. Soms geloven mensen dat ze meer voor elkaar krijgen als ze tijdens het werk even snel een boterham opeten, maar niets is minder waar. Je brein heeft het nodig om af en toe afstand te doen. Als je de hele dag zonder pauzes doorgaat, zal je uiteindelijk alleen maar minder en minder kwalitatief werk af kunnen leveren. Wees dus zeker niet bang dat pauzes een nadelige invloed op het werk hebben. Het tegendeel is juist waar. 

  Comfortabel zitten 

  Wist je dat het overgrote deel van werkend Nederland fysieke ongemakken ervaart door een verkeerde (zit)houding op het werk? Dit komt doordat er vaak te laks wordt gedaan over de regels met betrekking tot ergonomisch werken. Deze zijn echter niet voor niets in het leven geroepen. Een ergonomische houding aannemen tijdens het werken, kan heel veel fysieke ongemakken voorkomen. 

  © Pexels.com

   Met behulp van ergonomische bureaustoelen word je gedwongen om in een betere houding te gaan zitten. Je zult al snel merken dat het werken hierdoor lekkerder verloopt en je je minder vermoeid voelt aan het einde van de dag. Dit komt ook het geluksgevoel ten goede. 

   Voldoende slapen 

   Slaap je wel voldoende? Zeker rondom werkdagen is het belangrijk om het lichaam voldoende rust te gunnen. Probeer minimaal 7 à 8 uur per nacht te slapen. Zo geef je je lichaam en geest de kans om bij te komen na een drukke dag. Om weer te ‘resetten’, te herstellen en voldoende energie op te doen voor de volgende dag. Als je minder vermoeid bent, voelt alles direct ook minder zwaar en ervaar je sneller geluk. 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *