Lifestyle

Een goede nachtrust doet wonderen voor je lichaam, uiterlijk én humeur

We groeien allemaal op met de boodschap dat slapen goed voor ons is. Hoewel je als kind die boodschap niet altijd even goed waardeerde, heb je inmiddels wel je liefdeverhouding met je bed teruggevonden. Helaas verkiezen mensen nog al te vaak een gezellige avond of een extra aflevering van je favoriete serie boven hun bed. Dan maar een uurtje minder slaap. Het lijkt zo vanzelfsprekend als je je vouwgordijnen sluit en weer eens te laat je bed inklimt. Maar weet je wel hoe belangrijk een goede nachtrust écht is voor de gezondheid? Niet alleen voor je lichaam, maar ook je humeur en je uiterlijk. Goed voor jezelf zorgen betekent ook zorg dragen voor een goede nachtrust. In dit artikel leggen we uit welke invloed een goede nachtrust precies kan hebben.

© Pixabay.com

Je huid herstelt zich sneller

Heb je vaak oneffenheden of ziet je huid er simpelweg zeer onrustig uit en lukt het je maar niet om deze gezond te houden? Dan is het goed om eens op je slaappatroon te letten. Ook je huid wordt namelijk beïnvloed door de wijze waarop jij slaapt. Besef goed dat je lichaam tijdens het slapen tijd heeft om te rusten. Te resetten. Dit is nodig om de organen goed aan te kunnen voeren, de gezondheid te verbeteren en ook de huid te laten herstellen. Dit merk je direct na het slapen. Ga maar eens slapen met een wondje en zie het verloop na een goede nachtrust. Na iedere nacht zal je verschil merken. Je huid herstelt zich tijdens het slapen en heeft een goede nachtrust dus écht nodig om gezond te blijven.

Lukt het je niet om voldoende te slapen? Bijvoorbeeld omdat je heel licht slaapt of altijd weer heel vroeg wakker bent? Dan is het goed om eens naar je huidige raambekleding te kijken. Wanneer deze niet verduisterend genoeg zijn, kan dit de nachtrust nadelig beïnvloeden. Doe eventueel onderzoek naar raambekleding van Veneta.com en vraag hier advies. Zo weet je zeker dat het aan je raambekleding in elk geval níet kan liggen.

© Pixabay.com

Een beter humeur

Dit is iets waar vooral de mensen om je heen een stuk gelukkiger van worden. Want zeg nou zelf: na een slechte nacht is het gewoon héél moeilijk om vrolijk te blijven. De kans is dus groot dat je gezicht het overgrote deel van de dag op onweer staat. Geen probleem want na enkele nachten goed slapen zal je alweer merken dat je er een beter humeur voor terugkrijgt. Zo voorkom je ook rimpels door het fronzen!

Slanker lichaam

Heb je enorm veel moeite om allerlei verleiding te laten staan en lukt het je maar niet om die laatste overtollige kilootjes voor de zomer kwijt te raken? Dan helpt voldoende slapen zeker. Wist je dat je door te weinig te slapen meer risico loopt op overgewicht en zelfs diabetes? Dit komt omdat het lichaam om meer energie gaat vragen en jij hierdoor meer zal gaan snoepen. Bovendien verbrand je ook nog eens veel meer calorieën wanneer je minstens acht uur per nacht slaapt. Genoeg redenen dus om letterlijk slapend slank te worden. Geen strenge diëten, gewoon lekker op tijd naar bed. Je zal het verschil al na enkele weken merken. Met name in je eigen snoepgedrag en uiteindelijk hierdoor dus ook op de weegschaal. Zo makkelijk kan afvallen dus zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *