Lifestyle

Pergola, een overkapping met veel voordelen!

Na alle variaties en stijlen terrasoverkappingen, zijn tegenwoordig de bioklimatische aluminium pergola varianten niet meer weg te denken en een gewilde keuze. De aluminium overkapping is een mooi verlengstuk van de woning, zodat je heerlijk droog van de buitenlucht en natuur kunt genieten. Dus laat die barbecue maar beginnen!

© Concept Alu

Aluminium overkapping

Deze overkapping heeft een strakke stijl en is hip in vele tuincentra. Niet alleen de stijl spreekt mensen aan (met zijn stoere uiterlijk), ook het feit dat het weinig onderhoud nodig heeft is fijn om te weten. Het ontbreekt mensen vaak aan tijd om spullen in en om huis schoon te houden en hoe minder onderhoud nodig is, hoe beter. Heb je in huis alles strak ingericht, dan staat deze overkapping zeker goed als verlengstuk van het huis en maakt het totaalplaatje compleet.

Kenmerken

Pergola overkappingen zijn gemaakt van aluminium dat stevig is, maar toch licht zijn in gewicht. Hierdoor heeft het weinig onderhoud nodig en kan je er veel jaren veel plezier van hebben. De overkappingen zijn duurzaam. Daarnaast zijn de pergola’s in diverse maten verkrijgbaar, zodat het naar wens kan worden gemaakt. Ook de kleur kan naar wens worden gemaakt door het coaten van het aluminium. Zo kan je nooit dezelfde pergola overkapping hebben als bijvoorbeeld de buren en blijft hetgeen bij jou staat een uniek product.

© Concept Alu

Mogelijkheden

De overkapping kun je naar wens maken en voorzien van diverse extra opties. Zo is een zonwering handig. Je hebt diverse soorten schermen qua zonwering die gekocht kunnen worden. Voor een mooi effect ga je voor de harmonica- bergingstechniek schermen of een strak scherm. Allebei de schermen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen op maat worden gemaakt. Dan is het ook nog handig om een windscherm te plaatsen, zodat je lekker uit de wind kunt zitten. Ook deze schermen zijn in diverse maten en kleuren verkrijgbaar, zodat het naar wens kan worden samengesteld en bij de pergola past.
Wat het leuk is aan de pergola overkapping, is dat je er licht in kunt laten bouwen. Zo kun je ook in de avonduren lekker buiten een boekje lezen of kletsen met de visite met wat extra licht erbij. Alle verlichting is hierbij mogelijk, van fel naar schemerlampen. Ook dimlichten en verlichting op afstandsbediening behoren tot de mogelijkheden

Montage

De pergola wordt als bouwpakket geleverd, maar kan ook door een ervaren installateur in elkaar gezet worden. Over het algemeen zijn de bouwpakketten eenvoudig in elkaar te zetten en verricht je lichte werkzaamheden door de lichtheid van het aluminium. Door middel van de koppelstukken kan je de balken in elkaar bevestigen. Doordat de balken aan de binnenkant hol zijn, kan je zelf gemakkelijk verlichting en bedrading aanbrengen.

Kortom, er is veel mogelijk op het gebied van het plaatsen van een pergola overkapping. De stijl, het stoere uiterlijk, extra mogelijkheden, alles kan naar wens worden gemaakt om zo een unieke overkapping te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *