Lifestyle

Wijntje bij de barbecue? Zeker doen!

We hebben al een zomers kleurtje en onze diepvries zit vol ijsjes. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer is in volle gang. Tijd om elk weekend de barbecue aan te steken en te genieten van heerlijk eten en goed gezelschap. Klassiek denken we bij een barbecue snel aan bier en frisdrank. Maar wist je dat de juiste wijn de smaak van jouw favoriete grillgerechten veel beter kan versterken? Om nog maar te zwijgen van de zomerse sfeer en goede gesprekken die bij een lekker glaasje horen. In dit blogbericht delen we de perfecte wijnen die jouw barbecue-ervaring naar een hoger niveau tillen.

© Pexels.com

Fresh en fruity bij lichte gerechten

Een barbecue hoeft natuurlijk helemaal geen zware kost te zijn. Ook lichtere gerechten met bijvoorbeeld gegrilde groenten en veel lekkere salades passen perfect bij dit zomerweer. Bij zo’n gerechten wil je een wijn die verfrissend en heerlijk fruitig is. Kies bijvoorbeeld voor een ijskoude rosé. Niet alleen heeft deze wijn het meest zomerse kleurtje, de smaken kunnen variëren van sappige aardbeien tot frisse frambozen en nog veel meer variaties. Een zoete toets, die perfect past bij je favoriete zomerse gerechten.

Krachtige rood bij vlees

Een veggie barbecue kan zeker, maar liggen er bij jou wel worstjes, hamburgers en brochettes op de rooster? Dan kies je best voor een krachtige rode wijn zoals Malbec. Het is de ideale partner voor jouw sappige gegrilde vleesgerechten. Met zijn diepe paarse kleur en intense aroma’s van rijp donker fruit en kruiden zal deze wijn jouw smaakpapillen verleiden en je barbecue net dat beetje meer punch geven.

Fris wit bij de vis

Ook voor seafood lovers bestaat de perfecte wijn: Sauvignon Blanc. Deze frisse witte wijn heeft een levendige zuurgraad en zit boordevol heerlijke aroma’s van citrus en groene appel. Het is een verfrissende verrassing die perfect samengaat met jouw gegrilde vis en zeevruchten. 

De juiste wijn kan de smaken van gegrild voedsel accentueren, de zintuigen prikkelen en een balans creëren tussen de gerechten en de drankjes. Wijn nodigt ook nog eens uit tot gesprekken tot in de late uurtjes en past perfect bij bijzondere momenten met familie en vrienden. 

© Pexels.com

Dus, de volgende keer dat je de grill aansteekt, ontkurk je je favoriete fles en geniet je, toch? Of je nu gaat voor een verfrissende rosé, een krachtige Malbec of een frisse Sauvignon Blanc, er is altijd een perfecte wijn om jouw barbecue-ervaring compleet te maken. Vergeet niet te proosten en te genieten van een onvergetelijke zomerse barbecue. Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *