Interieur

Geurstokjes: alles wat je moet weten

Een lekker geurend huis is enorm belangrijk voor de sfeer die er in de woning hangt. Een huis kan nog zo schoon zijn: wanneer het er niet lekker ruikt, voelt het niet opgeruimd. Bekende manieren om een geur te verspreiden door een woning zijn wierook, geurkaarsen, huisparfums en waxbrandertjes. Maar er is nog een super handige optie, namelijk geurstokjes. In dit artikel lees je alles wat je over de lekker ruikende stokjes moet weten.

© Pexels.com

Wat zijn geurstokjes precies?

Geurstokjes zijn een handige manier om een lekkere lucht te verspreiden door een ruimte, die er ook nog eens stijlvol uitzien. De stokjes zitten meestal in een glazen potje, wat er enorm leuk uit kan zien. Er zijn heel veel verschillende geuren aan geurstokjes verkrijgbaar. Het aanbod is vergelijkbaar met geurkaarsen en huisparfums. De geuren gaan dus van bloemig naar zoet, er is voor ieder wat wils.

Hoe gebruik je geurstokjes?

Geurstokjes bestaan uit twee delen: de houten of rieten stokjes en een glazen potje met geurvloeistof. De stokjes zitten apart in de verpakking. De bedoeling is dat je ze zelf in het glazen potje met geurvloeistof zet, waardoor de geur zich begint te verspreiden. De geurvloeistof bestaat vaak uit geparfumeerde olie. Deze trekt langzaam in de stokjes, waardoor de geurolie in de lucht terechtkomt. Om de geur vers te houden en je stokjes extra lang mee te laten gaan, wordt aangeraden om zo om de paar dagen om te draaien. Zorg er wel voor dat je hiervoor handschoenen of een keukenpapiertje gebruikt, want als de geurolie op je handen zit blijft de geur erg lang hangen. Extra tip: zorg dat de stokjes elkaar niet aanraken. Zo verspreid zich zoveel mogelijk geur.

Hoe lang gaan geurstokjes mee?

Hoe lang geurstokjes precies meegaan ligt een beetje aan de hoeveelheid van de verpakking. Ook hangt het af van hoeveel stokjes je in de geurolie doet en op welke plek in de ruimte de stokjes staan. Over het algemeen gaan geurstokjes ongeveer 4 tot 8 weken mee. Maar met een aantal handige trucjes kun je ervoor zorgen dat ze zelfs tot 3 maanden mee gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de stokjes niet op een erg warme plek staan, zoals bij de verwarming. Dan verdampt de olie namelijk sneller en gaat deze snel op. Ook kun je het aantal stokjes dat je in de olie steekt halveren. Dan komt er iets minder geur vrij, maar gaat de vloeistof wel dubbel zo lang mee.

© Pexels.com

Waarom zou je geurstokjes gebruiken?

Er zijn naast geurstokjes nog veel meer manieren om je huis lekker te laten ruiken. Vergeleken met geurkaarsen, wierook en huisparfum verspreidt de geur van geurstokjes zich echter veel meer geleidelijk. Bovendien is het effect van de stokjes constanter. Je hoeft er niet aan te denken om ze aan te steken of ermee te sprayen, ze doen de hele dag hun werk zonder dat je er aandacht aan hoeft te besteden. Dit zijn allemaal redenen om voor geurstokjes te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *