Brands

LN/KNITS: mooie kledij voor een betere wereld

Wollen kledij straalt altijd een zekere nostalgie en vakmanschap uit. Het valt elegant, ademt en omarmt je op koelere zomeravonden of tijdens barre winterdagen. Dat had Ellen Kegels reeds op vijftienjarige leeftijd goed begrepen. De jongedame ging duchtig in de weer om haar vriendenkring en familie van gebreide, zachte en hartverwarmende pareltjes te voorzien. Een hobby die al snel een passie werd.

LNKNITS mooie kledij voor een betere wereld
© Pixabay.com

Vandaag mag Ellen zich de trotse eigenares noemen van een flagshipstore in Antwerpen, een boetiek in Knokke en haar eigen stijlvolle webshop. Onder de trendy naam LN/KNITS koos ze resoluut voor kledij die er niet alleen mooi uitziet maar bovendien ook duurzaam en verantwoord is.

Deze eenvoudige schoomheid en elegantie trekt LN/KNITS ook door naar haar winkels en website. Via de website kan je tevens een pak informatie vinden over de achterliggende filosofie van Ellen Kegels en wat ze juist wil bereiken met het merk LN/KNITS. Zeker een bezoekje waard.

Fair trade met een vleugje luxe

Die verantwoordelijkheid neemt LN/KNITS zeer letterlijk. De wol is afkomstig van alpaca’s gecombineerd met polyamide zodat de kleding tegen een slag of stoot kan. De kledingstukken zijn zelf zijn handgemaakt hoog in het Andes gebergte en een eerlijk aandeel van de winst gaat dan ook naar deze gemeenschap.

Tijdens de verwerking van de wol worden geen schadelijke producten gebruikt en het kleuren van de wol gebeurt op een natuurlijke en zachte manier. Zelfs de verpakking van de kledij en het transport proberen ze bij LN/KNITS zo groen mogelijk te houden.

LNKNITS mooie kledij voor een betere werel
© Pixabay.com

Steun een goed doel

In 2014 kreeg de naam LN/KNITS meer bekendheid en vandaag de dag kan het merk maar liefst 350 Peruaanse vrouwen een goed loon bieden. Hiervoor werkt Ellen samen met een Belgische NGO in Peru die erop toeziet dat alles eerlijk en correct verloopt. Door te kiezen voor LN/KNITS sponsor je dus geen oneerlijke praktijken of louche sweatshops. Sterker nog, dit merk is er trots op om een hele gemeenschap te ondersteunen en steekt dit dus ook niet onder stoelen of banken.

Ellen bezocht zelf de gemeenschap in Ayacucho op 23-jarige leeftijd en besefte toen pas echt hoe belangrijk LN/KNITS was voor deze mensen en hoe ze haar beste beentje moest voorzetten om van dit merk een waar succesverhaal te maken.

De flexibiliteit van wol

De tijd dat wol de oorzaak was van vele familiale en onmodieuze kerstgeschenken ligt gelukkig lang achter ons. Sterker nog, wol is een trendy item geworden en veel jonge mensen hebben de veelzijdigheid ervan herontdekt. De keuze van het product is hierbij natuurlijk van essentieel belang.

Bij LN/KNITS kan je je hart ophalen aan een zeer uitgebreide collectie. Van pullen, cardigans, blouses, tot sjaals en zelfs broeken. Dit voor vrouwen en kleine kinderen. De collectie is tijdloos en elegant. Buiten wollen kledij kan je bij hen ook terecht voor katoenen shirts en en jeansbroeken in samenwerking met HNST Jeans.

Kortom, met LN/KNITS kies je resoluut voor stevige, modieuze en (h)eerlijke kledij. Het voelt geweldig om te weten dat dit merk er alles aandoet om deze prachtige planeet een stukje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *