Brands

De rijke geschiedenis van Scapa

Als je wil gaan voor elegantie en moderniteit, dan ben je bij het merk Scapa aan het juiste adres. Om te begrijpen waardoor het merk zo groot is geworden, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in de rijke geschiedenis van het merk en hoe het zover gekomen is dat het merk nu inmiddels is uitgegroeid tot een zeer bekend merk met een uitgebreide collectie. Vele mensen zijn nog steeds te vinden in de boetieks en in de webshops waar ze zich oriënteren op de verschillende soorten kleding van het merk. Vele mensen zullen zeggen dat het comfort van de kleding en de uitstraling die de kleding heeft, erg aanspreekt. Daarnaast zullen ze ook zeggen dat de diversiteit in stijlen binnen het assortiment erg aan zullen spreken omdat dit de kledinglijn zeker niet saai maakt. Tot slot heb je hier ook te maken met unieke ontwerpen die je niet zo snel bij andere kledingmerken te zien krijgt. Deze unieke ontwerpen zijn met zorg ontworpen en dat is tot in de kleinste details van de kleding terug te vinden.

De rijke geschiedenis van Scapa
© Pixabay.com

Hoe het allemaal begon met het merk Scapa

Als je het woord ‘Scapa’ zou ontleden, dan zou je uitkomen in de taal van de Vikingen. In deze taal betekent het ‘toevluchtsoord’. Er is een aantal eilanden in het noorden van Schotland. De Scapa Flow is een baai op deze eilanden. Op die plek creëerde Brian Redding exclusieve truien die hij verkocht in de boetiek van zijn vrouw, genaamd Arlette van Oost. Deze truien blijken een groot succes. Deze verkopen namelijk erg goed. Dit ontsnapt ook niet aan de aandacht van de Franse modebladen Elle en Marie-Claire. Ze zetten één van deze truien op de cover van een van hun bladen in het jaar 1968. En daar begint het succesverhaal van het merk Scapa. Het merk was natuurlijk nog niet zo groot als nu. In de jaren 70 ontwierp het alleen maar kilts en een enkele parka. Maar daar kwam een tiental jaren later wel verandering in. Het begon zich namelijk te verdiepen in verschillende soorten kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Vooral deze laatste twee kregen speciaal de aandacht van het merk.

De rijke geschiedenis van Scap
© Pixabay.com

De traditie van het merk Scapa

Het merk Scapa heeft een hele belangrijke kledingtraditie. Zo is het vooral gebaseerd en geïnspireerd door de Britse kledingtraditie en respecteert de tradities die hierin vallen. Daarnaast kiest het er ook voor om moderne elementen en moderne accenten aan de kleding toe te voegen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het merk zich enkel bezighoudt met kleding die er alleen maar mooi uitziet. Het gaat nooit het doel voorbij om kleding te ontwikkelen die comfortabel zit. Dit is wellicht wel een hoofddoel van het merk. De kleding is bijvoorbeeld mooi vormgegeven, maar aan de andere kant zit het ook absoluut comfortabel. Er wordt af en toe wijd ingestoken zodat je kunt genieten van een comfortabele pasvorm, waar het aan de andere kant ook prachtig getailleerd kan zitten. Door te spelen met dit soort pasvormen, zit er voor iedereen wat bij dat goed past bij je lichaam en figuur. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kleding, waaronder lange blazers, truien en natuurlijk ook stijlvolle blouses in verschillende kleuren en maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *