Lifestyle

5 tips voor minder telefoonkosten

Mailen, appen, skypen, bellen, online shoppen en boodschappen doen: we doen bijna alles op onze smartphone. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Vijf tips om te besparen op telefoonkosten.

© Pixabay.com

Gezinsvoordeel

Veel mobiele providers bieden abonnementen aan voor het hele gezin. Je kunt dan korting krijgen op de abonnementskosten en bijvoorbeeld gratis bellen met andere gezinsleden. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om gratis te bellen met klanten die bij dezelfde provider zijn aangesloten. Mooi meegenomen!

Refurbished

Wie een nieuwe iPhone wil kopen zonder de hoofdprijs te betalen, kan ook kiezen voor een refurbished iPhone. Refurbished betekent gereviseerd. De term wordt gebruikt voor een product dat grondig is gecontroleerd en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Forza Refurbished is de nummer 1 Apple leverancier in de Benelux. Refurbished iPhones van Forza zijn bij aanschaf altijd 100% technisch in orde. De besparing loopt zo al snel op tot 60% of meer.

Het is dus goed voor de portemonnee én het milieu. En dat is wel zo fijn! Want wie wil er nou niet geld besparen én meewerken aan een beter milieu. Refurbished van een partij als Forza biedt kwaliteit voor een scherpe prijs, zekerheid door de twee jaar garantie en je draagt zo dus óók nog aan een beter milieu. Win Win!

Neem bijvoorbeeld de populaire refurbished iPhone 8. Dit toestel is handzaam, beschikt over functies als draadloos opladen en heeft een degelijk camerasysteem voor al je foto’s en video’s. Voor een paar honderd euro heb je een goede iPhone, voor bovengemiddeld zware taken. Wil je liever een iPhone met iets meer opties? Zoals een OLED-beeldscherm en dubbele camera? Dan kun je ook de iPhone X refurbished voor een zeer schappelijk bedrag verkrijgen.

Sinds een aantal jaar is er het Keurmerk Refurbished. Dankzij dit kwaliteitslabel weet je bij welke refurbished-aanbieders je een betrouwbare aankoop kunt doen.

Bellen via Wifi

Belminuten op? Via apps als Skype, WhatsApp FaceTime kan ook gratis worden gebeld. Zorg ervoor dat de telefoon op dat moment met een wifinetwerk is verboden, anders kost het alsnog veel mobiele data.

© Pixabay.com

Vergelijk providers

Als een abonnement afloopt, is het altijd weer de vraag: verlengen of overstappen? Informeer of de huidige provider een scherpe aanbieding heeft en vergelijk deze met de abonnementen en prijzen van andere providers. Dit kan eenvoudig via internet. Soms kan het lonen om over te stappen.

Sim only

Een refurbished toestel is bijvoorbeeld simlockvrij. Dat geeft de mogelijkheid om een voordelig sim only-abonnement af te sluiten. Zo betaal je geen toestel met meerprijs in een te duur abonnement.

Conclusie besparen telefoonkosten

Door de juiste keuzes te maken wordt het kinderlijk eenvoudig om niet te veel geld op te doen. Met tips als het bellen via Wifi, of het aanvragen van (eventuele) gezinsvoordelen, kun je al direct van start. Daarnaast is refurbished Apple dé besparingstip bij uitstek voor wanneer je weer een nieuwe iPhone of iPad denkt nodig te hebben. Ten opzichte van zo’n nieuwe iPhone (voor een schamele €1000 +) lopen besparingen tot gemiddeld 60% op. Dat tikt lekker door. Zeker als je er dan een voordelige sim only-abonnement bij afsluit, ga je op de korte én lange termijn van de besparingsvoordelen genieten. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *