Interieur

Alles voor in uw badkamer!

Gaat u uw badkamer opnieuw inrichten of juist ontwerpen? Dan heeft u verschillende dingen nodig om te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire voorzieningen, douchecabines of baden, maar ook badkamermeubels en ruimte om uw spullen in op te bergen. Het kost misschien even wat tijd, maar met een goed plan kunt u uw badkamer zo naar eigen wens inrichten zonder de belangrijke elementen te vergeten. In dit artikel zetten we de belangrijkste dingen nog even voor u op een rijtje, inclusief wat tips om bijvoorbeeld foutieve aankopen te voorkomen.

© Pixabay.com

Sanitaire voorzieningen

In uw badkamer dragen de sanitaire voorzieningen de belangrijkste functies. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine, bad, kranen, wasbak en wc. Het is belangrijk dat u beslist welke sanitaire voorzieningen erin komen. Maak een lijstje!

Badkamermeubels

Ook badkamermeubels zijn niet geheel onbelangrijk voor uw badkamer. U wilt tenslotte een plek waar u ook handdoeken en toiletartikelen in kunt opbergen, zodat de badkamer geen rommel wordt. U kunt eens kijken naar mooie wastafels met zwevende lades eronder of dichte kasten speciaal voor in de badkamer. Het aanbod is hartstikke breed tegenwoordig.

© Pixabay.com

Badkameraccessoires

Accessoires maken de badkamer nog extra mooi en comfortabel. Zo kunt u denken aan spiegels, speciale verlichting, maar ook aan speciale verwarmingsrekken zoals een radiator voor de handdoeken of vloerverwarming. Er zijn genoeg snufjes om uit te kiezen tegenwoordig, dus beslis wat binnen uw budget en stijl past.

Tips

Voordat u begint geven we nog twee tips mee om niet te vergeten alvorens nieuwe spullen voor in de badkamer aan te schaffen:

  • Tip 1: Bepaal vooraf uw budget voor de aanschaf van uw nieuwe badkamer. Het is handig om 10% van het totaalbedrag erbij op te tellen voor onvoorziene kosten: iets wat nog wel eens kan voorkomen als u uw badkamer gaat verbouwen of opnieuwe gaat inrichten. Als u zelf handige klushanden heeft dan kunt u behoorlijk wat besparen op het inrichten van uw badkamer, dus misschien is dat ook nog een optie om in acht te nemen.
  • Tip 2: Meet uw ruimte op. Niets is zo vervelend als producten aanschaffen voor uw badkamer die niet passen of juist een lege ruimte overlaten. Meet daarom van tevoren op wat de beschikbare ruimte is in uw badkamer om foutieve aankopen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *