Beauty

Ontdek verschillende soorten verlovingsringen

Verlovingsringen zijn er in verschillende vormen, materialen en ontwerpen. De keuze voor een verlovingsring kan je maken op basis van je eigen stijlgevoel en smaak. Aangezien het aanbod verlovingsringen wellicht nogal overweldigd kan zijn, vertellen wij je hieronder graag meer over verschillende soorten verlovingsringen.

Ontdek verschillende soorten verlovingsringen
© Pixabay.com

Kleuren

Uiteraard is de kleur van de ring een persoonlijke keuze, er zijn een aantal combinaties die veel verkocht worden. Een veel verkochte combinatie is bijvoorbeeld een bicolor gouden ring, dit is een geelgouden ring met een witte kast waar een diamant in zit. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor verlovingsring witgoud of platina.

Verschillende modellen

Verlovingsringen zijn onder te verdelen in verschillende stijlen. Volgens experts is het kiezen van één stijl misschien wel de moeilijkste stap van het gehele keuzeproces. De meest verkochte verlovingsring, en daarmee de populairste, is de solitaire ring. Bij deze ring staat de diamant in het middelpunt en krijgt deze de volledige aandacht. De solitaire ring is het meest klassieke model ring dat er verkrijgbaar is.

Wil jij liever een ander model? Dan zijn er ook genoeg opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een alliance of eternity ring. Deze ring onderscheidt zich door de vele kleine diamanten die de volledige oppervlakte van het juweel bedekken. Heb jij liever een centrale steen die de aandacht opeist? Dan kan je kiezen voor een halo ring. Bij de halo ring is de centrale steen omringd door kleinere diamanten, hierdoor lijkt de steen groter. Bij een halo ring kun je in plaats van een diamant ook kiezen voor een andere edelsteen.

Ontdek verschillende soorten verlovingsringe
© Pixabay.com

Ben jij opzoek naar een ring met symbolische betekenis? Dan is een trilogie ring wellicht wel iets voor jou. Een trilogie ring heeft drie diamanten, die het heden, het verleden en de toekomst symboliseren. Een ander ringtype dat een symbolische betekenis heeft, is de ‘Toi et Moi’ of de ‘Jij en Ik’ ring. Deze ring heeft twee diamanten die verwijzen naar de verbondenheid tussen twee geliefdes. De gelijke grootte van de stenen suggereert daarbij evenwicht. . 

De diamant

De diamant is de hardste edelsteen die er bestaat en is dus voor eeuwig. De diamant wordt meest gebruikt in een verlovingsring. Omdat de diamant voor eeuwig kan blijven bestaan, symboliseert hij eeuwige liefde. Een diamant is in verschillende slijpvormen verkrijgbaar. Het populairst is de ronde slijpvorm, maar je kan ook kiezen voor een hartvorm of een princess geslepen diamant.

Advies

Twijfel jij nog over de perfecte verlovingsring? Dan kan je er altijd voor kiezen om advies in te winnen bij experts binnen de juwelenbranche. Je kunt hiervoor  terecht bij experts via het internet, een fysieke juwelier of bij een showroom. In de stad Antwerpen kun je terecht bij gespecialiseerde juweliers en showrooms. De zoektocht naar een perfecte diamant, of een verlovingsring, is namelijk altijd gelinkt geweest aan Antwerpen. Antwerpen is een stad die van groot belang is geweest (en nog steeds is) voor de internationale handel van diamanten. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een verlovingsring in Antwerpen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *